Prima paginăSport

CSM Roman pierde pe teren propriu în fața Gloriei Buzău

CSM Roman pierde pe teren propriu în fața Gloriei Buzău

Dimensiune text

 

 

Etapa a doua a Ligii Naționale de handbal feminin a programat duminică, 9 septembrie, de la ora 11, partida dintre CSM Roman și Gloria Buzău.

La primul meci în fața propriilor suporteri din acest sezon, handbalistele romașcane antrenate de Cornel Bădulescu au început slab meciul contra nou-promovatei Gloria Buzău, pierzând multe mingi în atac și înscriind doar trei goluri în primele 20 de minute, când buzoiencele aveau deja avans de patru goluri, 3-7.

A fost 6-9 la pauză, iar partea secundă a meciului a început în aceeași notă de dominare a oaspetelor, conduse de pe bancă de fostul antrenor al CSM Roman din partea a doua a sezonului trecut, Dumitru Muși. Dacă gazdele nu s-au putut apropia nici în triplă superioritate numerică de Gloria Buzău, care duce scorul la 12-16, min. 48, Romanul reușește să revină în final, preluând conducerea în minutul 57, 18-17. Buzoiencele gestionează mai bine, însă, finalul de meci, iar CSM Roman pierde al doilea meci din acest sezon, la diferență de un gol, scor final 18-19.

Au marcat pentru CSM Roman: Todor – 5 goluri, Manea – 4, Stoleru – 3, Chitacu – 2, Rusu – 2, A. Simion – 1, Ivan – 1. Pentru Gloria Buzău au punctat: Ilyina – 5 goluri, Ilie – 5, M. Predoi – 2, D. Predoi – 2, Gedroit – 2, Ciuplea – 1, Goran – 1, Nan – 1. Lovituri de la 7 metri: 6 pentru CSM Roman, 5 transformate (a ratat A. Simion); 5 pentru Gloria Buzău, 3 transformate (au ratat Goran și Ilyina). Eliminări de 2 minute: 1 pentru CSM Roman, 7 pentru Gloria Buzău.

„Din păcate, noi, în special în prima repriză, am avut mari probleme cu înscrierea de goluri, am ratat foarte mult de la semicerc, iar toate ratările acestea și-au spus cuvântul, atât pe tabela de marcaj, cât și asupra stării psihice a jucătoarelor. Repriza a doua am jucat mai bine, chiar am reușit pe final să venim cu un gol peste ele, dar nu am gestionat bine finalul unui meci pe care îl puteam câștiga în ultimele două minute. Au trecut două etape, campionatul este lung și trebuie să jucăm mai bine – pentru că am jucat mai bine etapa trecută la Bistrița decât astăzi, când jucătoare cu experiență au ratat mult, și așteptam mai mult de la ele”, a afirmat la finalul partidei antrenorul principal al CSM Roman, Cornel Bădulescu.

În cadrul etapei a doua a Ligii Naționale de handbal feminin au mai fost programate partidele: CSU Cluj Napoca – CSM Slatina 20-21 (sâmbătă, 8 septembrie), Dunărea Brăila – Minaur Baia Mare, CSM Galați – HC Zalău, Corona Brașov – CSM București, Măgura Cisnădie – Gloria Bistrița (duminică, 9 septembrie) și SCM Râmnicu Vâlcea – SCM Craiova (joi, 13 septembrie).

Etapa viitoare, CSM Roman va juca în deplasare, duminică, 16 septembrie, pe terenul echipei SCM Craiova.

 

 

 

 

COMENTARII

WORDPRESS: 0