Prima paginăSport

CSM Roman joacă în iunie barajul pentru promovarea în Liga Națională

CSM Roman joacă în iunie barajul pentru promovarea în Liga Națională

Dimensiune text

La finalul săptămânii trecute, echipa de handbal feminin CSM Roman a participat la Turneul Final al Diviziei A, organizat în localitatea Blejoi, județul Prahova, turneu care a stabilit echipele promovate din Divizia A în Liga Națională.

Vineri, 14 mai, în prima rundă a turneului, a sferturilor de finală, CSM Roman învins HCF Piatra Neamț, 25-22 după executarea loviturilor de departajare de la 7 metri (10-10, 21-21) În semifinale, CSM Roman a întâlnit sâmbătă, 15 mai, CSM Deva, pierzând cu scorul de 26-37 (12-20). Duminică, în finala mică a turneului, CSM Roman a fost depășită de Corona Brașov, cu scorul 24-36 (10-19).

Finala turneului a fost câștigată de CSM Deva, care a învins CSU Știința București cu 37-21 (18-12), cele două echipe urmând a promova direct în Liga Națională pentru sezonul viitor.

Echipele clasate pe locurile 3 și 4 la Turneul Final, Corona Brașov și CSM Roman, vor disputa un turneu de baraj pentru promovare (sistem fiecare cu fiecare) cu echipele clasate pe locurile 11 și 12 în Liga Națională în acest sezon, pe care acum se află CSM Slatina și Dacia Mioveni, cu șase etape înainte de finalul campionatului.

Barajul pentru promovare în Liga Națională este programat a se desfășura în perioada 8-10 iunie. Primele două clasate la turneul de baraj vor promova sau rămâne în Liga Națională. Ocupantele locurilor 3 și 4 ale turneului de baraj, precum și ocupantele locurilor 5-8 de la turneul final au dreptul să se înscrie în Liga Națională, în cazul în care una sau mai multe echipe nu se înscriu.

La încheierea turneului care s-a desfășurat la Blejoi, antrenorul federal Nicoleta Alexandrescu a declarat: „Încep prin a mulțumi tuturor celor 20 de echipe participante în sezonul competițional 2020-2021 al diviziei A pentru că au reușit să încheie un an competițional atipic, plin de situații neprevăzute și pentru că, în aceste condiții dificile generate de situația pandemică actuală, au adus în sala de sport tinere sportive de mare perspectivă. Referitor la turneul final, pot spune că a fost o atmosferă fantastică, o emulație în rândul sportivelor care a dus la câteva jocuri foarte disputate. Felicit echipele nou promovate în Liga Florilor MOL sezon 2021-2022, CSU Știința București și CSM Deva, care au muncit, au luptat și au câștigat. Succes în sezonul competițional viitor, va fi un sezon foarte dificil pentru că, în Liga Florilor MOL se va reduce numărul echipelor participante de la 16 la 14”.

 

 

 

Partajează articolul
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

COMENTARII

WORDPRESS: 0