CSM Roman întâlnește sâmbătă o fostă câștigătoare a Ligii Campionilor și a Cupei EHF

CSM Roman întâlnește sâmbătă o fostă câștigătoare a Ligii Campionilor și a Cupei EHF

 

Sâmbătă, 14 octombrie, echipa de handbal feminin CSM Roman evoluează în turul al doilea preliminar al Cupei EHF, întâlnind, în deplasare, de la ora 17, ora României, echipa ungară DKKA Dunaujvaros. Manșa retur se va disputa la Roman, duminica viitoare, 22 octombrie.

CSM Roman s-a calificat în turul al doilea după ce a trecut, la începutul lunii septembrie, de formația bosniacă HZRK Grude, cu 40-15 și 42-19. Sorții i-au scos însă în față în această fază a competiției o echipă mult mai valoroasă, dintr-un campionat de top al Europei.

 

Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia are o bogată experiență în Europa, având nu mai puțin de 24 de prezențe în cupele europene, fiind câștigătoarea Cupei EHF în sezoanele 1997-1998 și 2015-2016, precum și a Ligii Campionilor, în ediția 1998-1999.

Echipa are în lot numai jucătoare din Ungaria. DKKA Dunaujvaros se află acum pe locul al patrulea în campionatul Ungariei (trei victorii și un rezultat de egalitate). Este același loc pe care a încheiat și campionatul precedent, cu 37 de puncte (18 victorii și un rezultat de egalitate în cele 26 de partide disputate), la 14 puncte distanță de campioana Ungariei și a Europei, Győri ETO.

 

Partida de sâmbătă se va disputa în sala Dunaújvárosi Sportcsarnok, cu o capacitate de 1.200 de locuri, și va fi arbitrată de o brigadă italiană formată din Francesco Simone și Pietro Monitillo, în timp ce observator din partea Federației Europene de handbal va fi ucraineanul Wassili Fegir.

„Întâlnim un adversar foarte puternic, suntem conștienți de acest lucru, dar, așa cum este în sportul de performanță, trebuie să ne jucăm șansa până la capăt. Eu consider că, chiar dacă plecăm cu șansa a doua, avem obligația morală să încercăm tot posibilul pentru a ne califica. Fetele sunt conștiente și pregătite în același timp pentru acest lucru. Eu sper ca rezultatul primei manșe să ne dea speranță pentru meciul al doilea, unde jucăm pe teren propriu și unde, cu siguranță, datele problemei vor fi altele. Toate fetele sunt în regulă din punct de vedere fizic, sper ca la ora jocului să aibă formă sportivă optimă pentru un meci atât de important și sper ca la finalul meciului să plecăm cu speranță pentru meciul retur”, a afirmat antrenorul CSM Roman, Constantin Ștefan.

Alte două echipe feminine românești evoluează în acest weekend în turul al doilea preliminar al Cupei EHF: HC Zalău joacă sâmbătă pe teren propriu cu Ankara Yenimahalle BSK, în timp ce Dunărea Brăila întâlnește duminică, 15 octombrie, în deplasare, echipa norvegiană Byasen Handball Elite.

 

 

 


COMENTARII

WORDPRESS: 0