HomeSanatate

Criză de vaccinuri pentru bebeluși

Pe 25 martie, medicii de familie din întreg județul ar fi trebuit să înceapă campania de vaccinare a bebelușilor cu vârste de două și șase luni. Medicii au fost anunțați că în depozitele Direcției de Sănătate Publică (DSP) Neamț nu mai există nicio doză de vaccin.

 

 

Este vorba de vaccinul anti diftero-tetano-pertusis, vaccinul antipoliomielitic și vaccinul împotriva hepatitei B, vaccinuri cuprinse în programul național de vaccinare.
„Am vorbit cu cei de la București, responsabili cu distribuirea dozelor de vaccin în teritoriu și ni s-a spus că, întrucât nu a fost stabilit un buget, nu s-a organizat licitația pentru achiziționarea vaccinului și nici nu se știe când aceasta va avea loc. În stocuri am avut doar vaccin pentru bebelușii de patru luni și un an, pe care l-am distribuit medicilor de familie. Nu e prima dată când avem probleme cu acest vaccin. Riscuri imediate nu există, dar se dă peste cap schema optimă de vaccinare și pot apărea situații în care bebelușii de două luni să fie vaccinați cu întârziere”, a precizat medicul epidemiolog Roxana Pipirigeanu, șeful Serviciului epidemiologic din cadrul DSP Neamț.

Comentarii

WORDPRESS: 0