HomeActualitateRoman

Criză de locuinţe în Roman

Sute de romaşcani vor să aibă acces la o locuinţă socială sau ANL.

Sute de romaşcani care nu-şi permit cumpărarea unei locuinţe aşteaptă o soluţie de la administraţia locală. Pentru locuinţe sociale există mai multe solicitări decât pentru locuinţele ANL, datorită condiţiilor de acordare ceva mai permisive. „Avem 550 de cereri pentru locuinţe sociale, dar nicio locuinţă liberă. În luna septembrie 2013 erau 123 de solicitări pentru locuinţe de tip ANL, însă 38 de persoane au primit repartiţie, 11 au refuzat locuinţa sau au renunţat definitiv, iar alţi 74 de solicitanţi aşteaptă o locuinţă. Acestora li se adaugă alte 60 de persoane care au depus în perioada septembrie 2013 – februarie 2014 dosar pentru a primi o locuinţă ANL”, a afirmat Lucian Micu, viceprimarul municipiului Roman.

Listele de aşteptare vor deveni şi mai mari, dacă reprezentanţii administraţiei locale şi ai celei centrale nu vor găsi soluţii financiare pentru construirea unor noi imobile de locuit. „Am încheiat contractul de proiectare pentru amenajarea unui cartier în zona Primăverii, cu 40 de case care să fie distribuite tinerilor, după regulile celor de la ANL, dar construirea lor depinde de banii pe care-i vom avea la dispoziţie şi, cel mai probabil, va fi o investiţie multianuală. Către Agenţia Naţională pentru Locuinţe (ANL) am trimis o solicitare în vederea construirii a două blocuri noi, dar nu am primit niciun răspuns”, a precizat Ovidiu Bojescu, city-managerul municipiului Roman.

Până acum, doi romaşcani au cumpărat apartamentele ANL pe care le-au primit, prin repartizare, de la Primărie.

Comentarii

WORDPRESS: 1
  • Adriana 8 ani ago

    Vecinul meu are 54 de ani si are ANL. Chiar am vazut contractul pe numele lui. Eu am asteptat 4 ani cu 2 copii pentru un ANL. Daca dai spaga imediat iti da ANL