Crima din Favorit: bărbatul care și-a înjunghiat gemenele și soția, arestat preventiv 30 de zile

HomeActualitate

Crima din Favorit: bărbatul care și-a înjunghiat gemenele și soția, arestat preventiv 30 de zile

Duminică, 7 noiembrie, bărbatul în vârstă de 40 de ani, din Roman, care sâmbătă dimineață și-a înjunghiat cu un cuțit de bucătărie soția și fiicele de 3 luni, una dintre fetițe decedând, a fost arestat preventiv pentru 30 de zile, în urma deciziei magistraților Tribunalului Neamț.

Sâmbătă, 6 noiembrie, la orele 7.50, poliţiştii din cadrul Poliţiei municipiului Roman au fost sesizaţi, prin apel 112, cu privire la faptul că, într-un imobil, din municipiul Roman, de pe strada Decebal din cartierul Favorit, are loc o agresiune în familie. La fața locului s-au deplasat echipaje de poliție și jandarmerie, constatând faptul că un bărbat, de 40 de ani, din Roman, ar fi exercitat acte de violență asupra soției și a celor două fetițe gemene, în vârstă de trei luni.

Victimele au fost transportate de urgență la spital. Mama fetițelor nu a suferit răni care să îi pună în pericol viața, însă cele două fetițe au suferit multiple plăgi înjunghiate, una dintre fetițe decedând, în ciuda eforturilor medicilor romașcani. Cealaltă fetiță a fost transportată cu elicopterul la Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii „Sfânta Maria” din Iași, unde a fost supusă de urgență intervențiilor chirurgicale. Fetița are șanse de supraviețuire, chiar dacă, după operație, prognosticul rămâne unul rezervat, au afirmat medicii ieșeni pentru Ziarul de Iași.

În cauză se efectuează cercetări sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Neamț. Conform procurorului Marius Emil Ianuș, purtătorul de cuvânt al Tribunalului Neamț, bărbatul și-ar fi recunoscut parțial faptele și ar fi motivat crima cu o stare de depresie.

Sâmbătă, bărbatul de 40 de ani, Nicolae Ionuț Damian, a fost reținut pentru 24 de ore, după care duminică Tribunalul Neamț a dispus arestarea preventivă a acestuia, pentru 30 de zile. (…) Admite propunerea de arestare preventivă formulată de Parchetul de pe lângă Tribunalul Neamţ. (…) Dispune arestarea preventivă pe o perioadă de 30 zile, începând cu data de 7 noiembrie 2021 şi până la data de 6 decembrie 2021 inclusiv, a inculpatului D.N.I., cercetat pentru săvârşirea infracţiunilor de: omor calificat (…), tentativă de omor calificat (…) şi tentativă de omor (…)”, se arată în încheierea pronunţată de Tribunalul Neamț duminică după-amiază.

Pedeapsa maximă pe care o riscă bărbatul este închisoarea pe viață.

 

 

 

 

Comentarii

WORDPRESS: 0