Prima paginăActualitateRural

Copil de patru ani decapitat de propriul tată

Dimensiune text

Bărbatul a ales să-și omoare copilul, decât să-l piardă într-un eventual divorț. După abominabila faptă, autorul și-a pus capăt zilelor.

Tragedie într-o familie din satul Bălănești, comuna Bârgăuani. Tatăl și fiul au decedat marți dimineață, după ce copilul a fost tăiat cu drujba chiar de părintele său. Mama copilului de patru ani abia se întorsese din Italia, iar venirea sa acasă a însemnat două zile de certuri și scandaluri. Până la urmă, luni seara, pe fondul unor discuții aprinse, femeia a amenințat că divorțează și că va lua și copilul cu ea în Italia. Cearta a continuat și marți dimineață, la scurt timp după ora 7.00, polițiștii fiind chemați să intervină la locuința familiei pentru un scandal conjugal.

Cu puțin timp înainte, personalul de la ambulanță a ajuns la aceeași adresă pentru a acorda îngrijiri medicale soacrei bărbatului, care avea probleme cu tensiunea. Cadrele medicale au stat de vorbă cu bătrâna și cu fiica acesteia, dar copilul și tatăl său nu au fost văzuți, rudele afirmând că se află într-o altă cameră. ”După ce au acordat îngrijirile medicale, colegii mei au plecat, fiindcă bătrâna a refuzat transportul la spital. Șapte minute mai târziu, ambulanța a fost întoarsă din drum”, a afirmat medicul Letiția Damoc,  managerul Serviciului Județean de Ambulanță Neamț.

Și asta, deoarece, între timp, polițiștii ajunși la fața locului ca urmare a apelurilor la 112, au descoperit într-o cameră a locuinței tabloul grozăviei. Capul copilului de patru ani fusese tăiat cu drujba, iar tatăl se înjunghiase în gât cu un cuțit. ”Polițiștii ajunși la fața locului au descoperit copilul mort, tatăl fiind în agonie, dar cu răni foarte grave”, a afirmat subinspectorul Bogdan Ghebaur, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean Neamț.

Mama și bunica copilului au fost transportate la spital pentru a fi supravegheate și a primi îngrijiri de specialitate.

Din păcate, drama acestei familii dezbinate de munca pe alte meleaguri nu este singulară. Cu toate acestea, românii doresc să lucreze în străinătate, asumându-și riscul destrămării familiei. Numai în primele trei luni ale acestui an, 225 de nemțeni au căutat un loc de muncă în străinătate, prin intermediul consilierilor EURES.

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 0