HomeActualitateRural

Copil de doi ani lovit cu bâta și trimis la Iași

Copilul a căzut la mijloc într-un conflict între mama şi concubinul acesteia, de la bani. Bărbatul a încercat să o lovească pe femeie cu o bâtă şi i-a spart capul copilului.

Un copil de numai doi ani, din comuna Valea Ursului, a ajuns la spital rănit grav la cap, după ce a căzut victimă într-un conflict dintre mama sa şi concubinul acesteia. În după-amiaza zilei de joi, 16 ianuarie, după ce a consumat o cantitate însemnată de alcool, Salomeia Dănilă, de 35 de ani, cu domiciliul în Panciu, judeţul Vrancea, s-a luat la ceartă cu concubinul său, Gheorghe Motoc, de 36 de ani, din comuna Oniceni, satul Solca. Bărbatul o acuza pe concubina sa că i-ar fi furat o sumă de bani. Supărat de această situaţie şi sătul de toate scandalurile pe care ea le provoca în mod frecvent, Gheorghe Motoc a vrut să îşi facă singur dreptate şi a luat o bâtă din curte şi a încercat să o lovească. În acel moment, femeia şi-a luat copilul de doi ani şi jumătate în braţe şi a luat-o la fugă. Bărbatul a reuşit să o ajungă din urmă şi a încercat din nou să o lovească. De această dată, femeia l-a băgat pe copil în faţă, iar acesta a fost lovit puternic la cap de bâta concubinului.

Potrivit Serviciului Judeţean de Ambulanţă Neamţ, copilul a fost diagnosticat cu traumatism cranio- cerebral acut, fractură temporo-parietală dreaptă şi convulsii tonico-clonice. „Copilul avea un traumatism cranio-cerebral, însă era conştient. La fel a fost preluat şi de către echipajul de pe elicopterul SMURD, pentru a-l transfera la Spitalul de Neurochirurgie din Iaşi, pentru mai multe investigaţii”, a declarat medicul Oana Onu, directorul medical al Spitalului Municipal de Urgenţă Roman.

Au fost alertaţi şi poliţiştii despre acest caz, iar ei au întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de lovire. „Se fac cercetări în acest moment, iar în cauză s-a întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de lovire. Încadrarea juridică a faptei se va face după ce medicii vor stabili exact diagnosticul copilului şi numărul de zile necesare de îngrijire medicală. Suspectul a fost iniţial reţinut şi dus la audieri, după care procurorii au decis eliberarea acestuia şi cercetarea sa în stare de libertate”, a declarat subinspector Elena Bulgărea, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Neamţ.

Lucrătorii din cadrul Serviciului de Asistenţă Socială al Primăriei Oniceni s-au deplasat la faţa locului, pentru a vedea care este situaţia în familia celor doi. „Autorităţile locale s-au deplasat la faţa locului pentru a face cercetări. Au aflat că Salomeia Dănilă este de două luni împreună cu Gheorghe Motoc. Bărbatul a fost căsătorit anterior cu o altă femeie, împreună cu care are trei copii, dar care l-a părăsit.

Scandalul a început de la o sumă de bani pe care Gheorghe Motoc crede că i-a furat-o  Salomeia. Cei trei copii ai lui Motoc sunt elevi la şcoala din Solca, frecventează cursurile şi nu au probleme la învăţătură”, a povestit Mirela Palade, secretarul Primăriei Oniceni. „Gheorghe Motoc este cunoscut în sat ca un om deosebit, serios, neconsumator de băuturi alcoolice. Salomeia Dănilă provine însă dintr-o familie mai puţin organizată, de etnie rromă. În prezent, cei doi locuiau în casa lui Gheorghe Motoc din Solca”, a declarat Gheorghe Palade, viceprimarul comunei Oniceni.

Fiind vorba despre agresarea unui minor, a fost alertată Direcţia Generală de Asistenţa Socială şi Protecţia Copilului Neamţ. Cazul a intrat în atenţia Serviciului de Abuzuri. „Am preluat cazul şi am solicitat primăriilor din Oniceni şi Valea Ursului să facă o anchetă pentru a afla care este exact situaţia acestei familii. Am aflat că bărbatul mai are trei copii, care, în prezent, locuiesc cu bunica lor, iar femeia mai are alţi doi copii, care sunt internaţi într-un centru de plasament. Urmează să facem verificări pentru a stabili dacă cei trei copii sunt în siguranţă la familia extinsă. Vom urmări starea de sănătate a acestui copil, de doi ani şi jumătate, şi vom vedea ce măsuri se impun în acest caz. Dacă va rezulta că mama nu are domiciliu stabil, nici loc de muncă şi că are adicţie faţă de alcool, vom fi nevoiţi să luăm măsuri de protecţie pentru minor. Întâi, vom verifica dacă există posibilitatea ca acesta să fie încredinţat unui membru din familia lărgită şi, dacă nu, vom vedea dacă va fi necesar ca acesta să fie preluat într-un centru de plasament”, a declarat Cristina Păvăluţă, directorul general al DGASPC Neamţ.

Comentarii

WORDPRESS: 1
  • dată, femeia l-a băgat pe copil în faţă,este vinovata si ea,
    – elicopterul cine il plateste?