Prima paginăReligie

Copiii cu rezultate bune la învăţătură din Poieniţa, răsplătiţi cu o excursie în capitala Moldovei

Copiii cu rezultate bune la învăţătură din Poieniţa, răsplătiţi cu o excursie în capitala Moldovei

Dimensiune text

 

excursie-copii-Parohia-Poienita-2Copiii cu rezultate bune la învăţătură din Parohia Poieniţa, comuna Poienari, au fost răsplătiţi pentru eforturile lor printr-o excursie gratuită la Iaşi. Acţiunea a fost iniţiată de părintele Gabriel Adrian Andrei, parohul Bisericii „Sfântul Mare Mucenic Dimitrie” din localitate, în contextul Anului omagial al educaţiei religioase a tineretului creştin-ortodox.

Marţi, 12 iulie, 30 de copii cu rezultate bune la învăţătură în anul şcolar trecut au mers în excursia de la Iaşi, al cărei itinerariu a cuprins: Palatul Culturii (Muzeul etnografic al Moldovei, Muzeul de artă, Muzeul ştiinţei şi tehnicii „Ștefan Procopiu”), închinarea la moaştele Sfintei Cuvioase Parascheva, ocrotitoarea Moldovei, Biserica Sfinţii Trei Ierarhi, Palas Mall, Parcul Copou şi Grădina botanică. Excursia s-a încheiat cu vizitarea Mănăstirii Miclăuşeni şi a Palatului Sturdza.

„Prin această excursie, ne-am propus să promovăm bunul gust, cultura, valorile adevărate, să întărim credinţa şi să demonstrăm că niciun efort nu rămâne nerăsplătit. Copiii au fost foarte încântaţi de ceea ce au văzut şi au trăit. Mulţumim tuturor celor care ne-au ajutat şi suntem încredinţaţi că efortul lor a fost scris în cartea vieţii. Activităţile pastoral-misionare ale Parohiei Poieniţa vor continua în această vară, urmând să organizăm şi un pelerinaj credincioşilor la mănăstirile: Neamţ, Sihăstria, Secu, Văratic şi Agapia. Slava lui Dumnezeu pentru iubirea pe care ne-o arată în fiecare zi!”, a afirmat preotul Gabriel Adrian Andrei.

Nu este prima astfel de iniţiativă din Parohia Poieniţa. La finalul anului trecut, în parteneriat cu Arhiepiscopia Romanului și Bacăului și Școala Gimnazială Poienari, a fost a demarat un proiect religios-educațional-social intitulat „Școala din pridvor”, dedicat unui număr de 24 de copii din ciclul primar. Copiii care participă la acest proiect au beneficiat și de o masă caldă de la oameni cu suflet mare. Parteneriatul a fost derulat între noiembrie 2015 şi iunie 2016, cu posibilitatea prelungirii lui. Pe timpul vacanței mari, tot în cadrul acestui parteneriat, va fi organizată o școală de vară. În urmă cu doi ani, 34 de elevi ai parohiei care au obţinut calificative maxime şi medii de peste 8,50 au fost răsplătiţi cu diplome de merit, iconiţe, cărţi de rugăciune de părintele Andrei.

excursie-copii-Parohia-Poienita-1

excursie-copii-Parohia-Poienita-3

excursie-copii-Parohia-Poienita-4

excursie-copii-Parohia-Poienita-6

excursie-copii-Parohia-Poienita-5

 

 

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 0