Prima paginăSocialEducatie

Copiii au plantat copaci pentru pace

Dimensiune text

Elevii Școlii „Mihai Eminescu” şi preşcolarii grădiniţei patronate de şcoală s-au alăturat copiilor din întreaga lume care au marcat ziua de 21 septembrie ca Ziua Internaţională a Păcii.

Aceştia au răspuns invitaţiei LeAF International (Learning about Forests) şi ENO (Environmental Online), care au făcut un apel către elevii tuturor şcolilor din România de a planta arbori pentru un viitor sustenabil. „După înscrierea şcolii noastre în această campanie, ne-am organizat: am primit 50 puişori de tei de la Ocolul Silvic Roman, partenerii noştri în toate proiectele LeAF («Să învăţăm despre pădure»), am hotărât că cel mai bun loc de plantare este curtea grădiniţei cu program prelungit, am săpat gropile şi am plantat pomişorii. La activitate au participat preşcolarii grădiniţei, elevii din clasele pregătitoare şi elevii clasei a VIII-a A, îndrumaţi de doamnele educatoare şi învăţătoare. Nutrim speranţa că toate şcolile din ţară s-au înscris în program şi au marcat această zi plantând măcar un copac”, a spus profesoara Emilia Ciomârtan, coordonatoarea programului Eco-schools în Școala „Mihai Eminescu”.plantare02

După ce au plantat copăceii, copiii au ascultat cu atenţie mesajul citit de Sorina Enea, elevă în clasa a VIII-a. „Un copac este un simbol pentru noi. Mai întâi, pentru că ne aminteşte de natură şi de importanţa protejării ei. Apoi, pentru că simbolizează cooperarea dintre şcolile din întreaga lume. Susţinem diversitatea culturală şi toleranţa. Și, pentru că astăzi este Ziua Internaţională a Păcii, aceşti copaci plantaţi acum reprezintă arborele păcii. Sperăm să creştem împreună cu ei în şi pentru viitor. Pacea este verde”, a spus Sorina Enea.

COMENTARII

WORDPRESS: 0