Copii din familii defavorizate, sărbătoriți de Protopopiatul Roman de 1 Iunie

HomeSocial

Copii din familii defavorizate, sărbătoriți de Protopopiatul Roman de 1 Iunie

 

 

Cu ocazia Zilei Internaționale a Copilului, în Protopopiatul Roman a fost implementat un proiect social-cultural-educațional sub genericul „Un zâmbet de copil în An Centenar”. Astfel, 80 de copii proveniți din familii defavorizate de pe raza parohiilor Ghidion, Crăiești, Bătrânești, Cotu Vameș II, Izvor, Secuieni II, Horia, Negrești, Brănișteni, Poienița și Todireni au trăit vineri, 1 iunie, o zi cu adevărat specială.

Încă de dimineață, copiii s-au putut bucura de activități recreative și sportive organizate la Condor Resort de Clubul Copiilor Roman, în parteneriat cu Protopopiatul Roman, iar la prânz sărbătoriții au beneficiat de o masă caldă oferită într-un cadru deosebit. Continuând programul stabilit de organizatori, grupul s-a deplasat la Gradina de Copii, din cadrul Fundației „Episcop Melchisedec”, unde aceștia au depus florile recunoștinței la mormântul ctitorului acestei instituții de învățământ. Următorul popas a fost la biserica romașcană „Sfântul Nicolae”- ocrotitorul copiilor. Aici, micuții au înălțat o rugăciune către Milostivul Ierarh, apoi au primit câte o diplomă de participare la acest inedit proiect și au fost răsplătiți cu produse de panificație.

Proiectul s-a încheiat cu o vizită la biserica „Sfinții Voievozi” din Roman, unde cei mici au fost întâmpinați de membrii Asociației Tinerilor Ortodocși „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil” – Roman, care le-au oferit daruri constând în jucării, articole de vestimentație și dulciuri.

„Ne bucurăm că am reușit să aducem un zâmbet pe chipul acestor copii, în această zi dedicată lor. Mulțumim celor care ne-au sprijinit financiar în desfășurarea acestui proiect, în mod mod deosebit preoților din parohiile: Sf. Nicolae, Pogorârea Sfântului Duh, Sf. Gheorghe, Sf. Împărați, Sf. Dumitru, Sf. Ilie, Sf. Vasile și Schimbarea la Față din municipiul Roman, domnului deputat Alexandru Rotaru și domnului profesor Ilie Boloca, director al Clubului Copiilor din Roman”, a spus părintele protopop Dragoș Munteanu.

Activitatea a făcut parte din programul cadru pe care Protopopiatul Roman îl dedică tinerilor în contextul Anului Centenar.

 

 

 

 

Comentarii

WORDPRESS: 0