Prima paginăNeamt

Control la Prefectură de la MAI

Dimensiune text

Reprezentanții Ministerului Afacerilor Interne (MAI) au transmis concluziile controlului efectuat la Prefectura Neamț în luna martie. Nu a fost dată nicio sancțiune. Prefectura are, printre altele, obligația de a controla primarii.

 

 

Prefectura Neamț a făcut publice rezultatele controlului efectuat în instituție, în perioada 11-21 martie, de o echipă din cadrul Corpului de Control al ministrului Afacerilor Interne. Inspecția a vizat activitatea desfășurată în perioada 2011 – februarie 2013. În data de 12 aprilie, prefectul George Lazăr (foto) a primit raportul de control, precum și planul de măsuri ce trebuie aplicat pentru îmbunătățirea activității în Prefectura Neamț.

„Raportul relevă realizări, constatări, măsuri implementate în perioada inspecției, măsuri dispuse pentru perioada următoare, pe fiecare activitate prevăzută de lege la Instituția Prefectului, inclusiv un capitol referitor la managementul instituției. Planul de măsuri cuprinde 77 de recomandări, cu termene și responsabili pentru implementare. Ultimele 27 de măsuri se referă la activitatea Serviciului de Evidență a Persoanelor, desfășurată la nivelul județului, și la activitatea de arhivă de la nivelul județului – domenii care au făcut și ele obiectul unei inspecții efectuate în martie. Raportul și planul de măsuri au fost analizate în ședința săptămânală a echipei de conducere a Instituției Prefectului, fiecare șef de structură preluând măsurile ce privesc activitatea proprie.  Unele au fost deja implementate în perioada  care s-a scurs de la încheierea controlului până în prezent”, a afirmat George Lazăr, prefectul județului Neamț.

Echipa de control a ministerului nu a dat nicio sancțiune pentru neregulile constatate, dar a apreciat că trebuie acordată o mai mare atenție mai multor domenii, printre care extinderea activităților de control, la nivelul județului, pe domenii de activitate, prin intermediul unor comisii mixte de specialiști, monitorizarea periodică a stadiului de realizare a programelor și strategiilor proprii, intensificarea relațiilor externe, instruirea periodică a secretarilor localităților și verificarea activității acestora prin acțiuni de control la sediul primăriilor, informarea periodică a prefectului cu privire la starea de legalitate sau  efectuarea de controale cu privire la modul în care primarii își exercită atribuțiile delegate și executate de aceștia în numele statului. Alte concluzii de care trebuie să țină cont reprezentanții Prefecturii Neamț se referă la realizarea unor analize însoțite de măsuri cu privire la stadiul de aplicare a legilor proprietății, reamenajarea unor spații de lucru cu publicul, o mai bună comunicare la nivelul instituției, o monitorizare mai atentă a respectării termenului legal de răspuns la petiții, dar și revederea unor proceduri de lucru și completarea procedurilor existente.

Partajează articolul
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

COMENTARII

WORDPRESS: 0