Prima paginăActualitateNeamt

Controale la curăţenie

Dimensiune text

Direcţia Sanitar Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor Neamţ a făcut controale în unităţile din industria agroalimentară. S-au acordat amenzi de 4.600 de lei.

În perioada 14 februarie – 13 martie, direcţiile sanitare veterinare şi pentru siguranţa alimentelor judeţene au continuat controalele în unităţile din industria agroalimentară. S-au efectuat 8.023 de controale, în unităţi care-şi desfăşoară activitatea în multiple domenii de activitate: fabricarea produselor de morărit, a pâinii şi a produselor de patiserie, a băuturilor răcoritoare şi alcoolice, a altor produse alimentare, precum şi unităţi de depozitare pentru produse alimentare, seminţe, legume şi fructe.

În urma controalelor efectuate în judeţul Neamţ, Direcţia Sanitar Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor Neamţ a acordat amenzi de 4.600 de lei agenţilor economici la care s-a descoperit că nu aveau documentele de înregistrare.

În celelalte judeţe, au fost descoperite nereguli mult mai grave, precum nerespectarea normelor privind întreţinerea spaţiilor şi utilajelor; etichetarea necorespunzătoare a produselor alimentare; echipament de protecţie a alimentului incomplet; depozitare necorespunzătoare a produselor alimentare; manipulare necospunzătoare a produselor alimentare; comercializare directă către consumatorul final, fără respectarea condiţiilor de igienă; pereţi cu infiltraţii şi pete de mucegai; pavimente cu deficienţe; spaţii neigienizate corespunzător sau lipsa substanţelor dezinfectante. Neregulile constatate au fost sancţionate prin aplicarea a 84 de amenzi contravenţionale, în valoare totală de 131.200 de lei, şi prin aplicarea a 134 de avertismente.
De asemenea, în cadrul controalelor în unităţile din industria agroalimentară s-au prelevat probe, conform procedurilor şi programului de supraveghere şi control pe anul 2014, urmărindu-se prezenţa şi încadrarea în valorile maxime admise a pesticidelor, contaminanţilor, aditivilor şi substanţelor interzise, precum şi teste de sanitaţie necesare analizei gradului de igienă, probe transmise spre analiză laboratoarelor arondate.

Partajează articolul
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Articol mai vechi

COMENTARII

WORDPRESS: 0