Controale ale polițiștilor în târgurile din județ

HomeActualitate

Controale ale polițiștilor în târgurile din județ

În perioada 13-14 noiembrie, polițiștii din cadrul Serviciului de Ordine Publica Neamț, în cooperare cu cei din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalității Economice, polițiști rutieri și polițiști din cadrul Biroului pentru Protecția Animalelor, au desfășurat, în mai multe târguri din județul Neamț, o acțiune pentru verificarea măsurilor de protecție sanitară, pentru prevenirea și combaterea furturilor de animale și a răspândirii pestei porcine africane la porcii domestici, informează IPJ Neamț. În activități au fost cooptați și specialiști din cadrul Direcţiei Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Neamț.

În urma neregulilor constatate au fost aplicate 28 de sancțiuni contravenționale, în valoare de peste 20.000 de lei. Dintre acestea, zece au fost pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală, șase sancțiuni pentru abateri de la HG nr. 984 din 2005, privind stabilirea și sancționarea contravențiilor la normele sanitare veterinare și pentru siguranța alimentelor, șapte pentru nerespectarea dispozițiilor OUG nr. 28 din 1999, privind obligația operatorilor economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale, și două sancțiuni pentru nerespectarea altor dispoziții legale.

Polițiștii au aplicat două sancțiuni contravenționale pentru abateri la regimul rutier, fiind reținut un permis de conducere, pentru nerespectarea normelor rutiere care atrag suspendarea dreptului de a conduce. Totodată, pe parcursul desfășurării acțiunii polițiștii au constatat trei infracțiuni la Legea nr. 84 din 1998 privind mărcile și indicațiile geografice.

 

Foto: IPJ Neamț

 

 

Comentarii

WORDPRESS: 0