Contrabandă cu arme din Italia

În data de 22 februarie, în jurul orei 12.00, polițiști din cadrul Biroului Investigații Criminale Roman au efectuat o percheziție la domiciliul lui Constantin G., de 26 de ani, din Roman, ocazie cu care a fost găsit un pistol de tir neletal, suspus autorizării, o cutie cu 41 de alice, 18 butelii pline cu gaz pentru pistol și nouă butelii goale, pe care bărbatul le deținea fără forme legale.

 

 

Din cercetările efectuate, polițiștii au stabilit că pistolul a fost cumpărat, în luna decembrie 2011, de la Toader G., de 42 de ani, din Roman, contra sumei de 100 de lei. Toader G. avea pistolul de la nepotul său, Alexandru G., de 20 de ani, din Roman, care îl cumpărase, fără forme legale, contra sumei de 300 de lei, de la Mircea M., de 34 de ani, din Roman. Acesta din urmă a adus pistolul cu muniția aferentă și cu buteliile de gaz din Italia, a prezentat arma la mai multe persoane și a tras cu ea pentru a demonstra că este funcțională. De asemenea, și Alexandru G. a folosit pistolul trăgînd la o țintă improvizată.

În cauză a fost întocmit dosar penal, sub aspectul comiterii infracțiunilor de deținere, port, folosire și uz fără drept de armă neletală supusă autorizării speciale și contrabandă calificată.


COMENTARII

WORDPRESS: 0