Prima paginăSocialSanatate

Consultaţii gratuite pentru pensionari

Dimensiune text

Membrii CARP Roman pot face, gratuit sau la preţuri reduse, analize precum colesterolul, glicemia şi trigliceridele.

 

Pensionarii romaşcani, membri ai Casei de Ajutor Reciproc a Pensionarilor (CARP) Roman, pot primi, pe lângă împrumuturi rapide, şi câteva servicii gratuite sau la preţuri avantajoase. Dintre acestea, serviciile medicale sunt cele mai căutate de pensionari. „Încercăm, prin serviciile oferite, să îi ajutăm pe membrii CARP atunci când au nevoie. Sunt pensionari care nu au bani să facă analizele de bază. Prin intermediul cabinetului medical al instituţiei, ei au posibilitatea să-şi verifice starea de sănătate, gratuit sau la preţuri reduse. Bătrânii noştri sunt foarte mulţumiţi, fapt dovedit de numărul mare de pensionari care vin la cabinetul medical”, a spus inginerul Dumitru Călărăşanu, preşedintele CARP Roman.

În cadrul cabinetului medical, pensionarii pot face trei analize gratuite: colesterolul, glicemia şi trigliceridele. Pentru verificarea nivelului colesterolului şi a trigliceridelor, pensionarii vor trebui să plătească, o dată la şase luni, suma de 3 lei pentru fiecare dintre acestea. Oferta medicală este mană cerească pentru bătrânii cu pensii de 3-400 de lei.

Pe la cabinetul medicului Maria Banu trec, în medie, 15 – 20 pensionari. „Având în vedere că pacienţii mei sunt persoane cu vârste înaintate, întâlnesc toată gama de afecţiuni specifice vârstei, de la hipertensiune la enterocolite şi afecţiuni hepatice. Pentru aceste afecţiuni, medicul de familie este cel care prescrie un tratament. Eu pot doar să le ofer un sfat direcţionându-i către medicul de familie, dacă, eventual, nu au făcut-o, sau să le recomand un medic specialist”, a spus Maria Banu, medic de medicină generală, cu experienţă în domeniu.

Pentru mulţi dintre pensionari, întâlnirea cu medicul este terapie curată. „Sunt mulţi pensionari singuri. Odată cu vârsta, apar modificări la nivelul creierului, care produc, în cazul persoanelor vârstnice, atacuri de panică. Vizita la cabinet înseamnă, de cele mai multe ori, posibilitatea de a-şi elibera sufletul. Îmi povestesc momente din viaţa lor şi problemele de sănătate cu care se confruntă. Faptul că cineva îi ascultă înseamnă, uneori, mai mult decât orice tratament medical”, a spus doctoriţa Banu.

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 0