Consiliul Local a alocat 250.000 de lei pentru aparatură de terapie intensivă la Spital

HomeSanatate

Consiliul Local a alocat 250.000 de lei pentru aparatură de terapie intensivă la Spital

 

Joi, 26 martie, reuniți în ședința ordinară a acestei luni, consilierii locali romașcani au votat mai multe proiecte de hotărâre, unul dintre acestea prevăzând rectificarea bugetului local pentru acest an, prin care, printre altele, au fost alocate sume suplimentare Spitalului Municipal de Urgență Roman, pentru achiziția de aparatură pentru terapie intensivă, în contextul răspândirii coronavirusului COVID-19.

„În vremuri de grea încercare putem înainta doar dacă ne unim forțele. Mă bucur că, cel puțin în Consiliul Local Roman, ne concentrăm să luăm deciziile cele mai bune pentru situația de acum, dar și pentru viitorul comunității noastre. Cu o singură excepție, un consilier care nici nu a fost pro – nici contra (s-a abținut de la vot!), toți aleșii locali au aprobat alocarea a 250.000 de lei, bani pe care i-am «economisit» prin anularea unor activități programate înainte de pandemie și care acum se vor folosi pentru a cumpăra încă un ventilator mecanic, cinci monitoare multiparametri și trei aspiratoare chirurgicale, aparatură necesară pentru tratamentul medical al pacienților critici ce sunt sau se vor afla în secția ATI, pentru recuperare”, a afirmat primarul Lucian Micu.

Acesta a precizat că pentru acest an au fost anulat toate activitățile programate pentru sărbătorile de Paște, precum și toate festivitățile programate de Zilele Municipiului și banii au fost redirecționați către nevoile Spitalului.

„Și activitatea administrației publice locale este afectată, dar ne menținem un parcurs liniar. Lucrările începute înainte de criză continuă, până când firmele partenere vor decide altceva. Procedurile de achiziție demarate la începutul anului continuă, dar nu deschidem noi șantiere. Parcurgem acum toate etapele birocratice, iar după ce vom fi bine – ne putem apuca de ceea ne-am propus la începutul anului. Suntem responsabili, pentru că de toate aceste măsuri pe care le aplicăm continuu depinde să depășim cât mai repede aceste momente dificile și să revenim la viața liniștită și frumoasă din Romanul nostru”, a mai adăugat primarul Lucian Micu.

 

 

Comentarii

WORDPRESS: 1
  • E bine macar ca au fost alocati bani pentru spitale si ca nu au fost indiferenti fata de situatia asta de urgenta…