Consiliul Județean Neamț promite fonduri pentru Spitalul Roman

HomeSanatate

Consiliul Județean Neamț promite fonduri pentru Spitalul Roman

 

Joi, 12 martie, la Spitalul Municipal de Urgență Roman a fost prezent, într-o vizită de lucru, președintele Consiliului Județean (CJ) Neamț, Ionel Arsene. La spital, președintele CJ Neamț a purtat o discuție cu membrii conducerii unității medicale cu privire la fondurile care ar putea fi alocate în acest an de la bugetul județului pentru achiziția de aparatură medicală la Spitalul Municipal de Urgență Roman. Anul trecut, CJ Neamț a alocat pentru unitatea medicală din Roman fonduri pentru achiziție de aparatură medicală în valoare de 117.000 de lei.

„Am vrut să am astăzi o discuție cu conducerea Spitalului Municipal de Urgență Roman pentru a afla problemele cu care se confruntă spitalul, care sunt nevoile și cum poate CJ Neamț să ajute cu fonduri spitalul. Am avut o discuție bună cu doamna manager și cred că, împreună, putem să găsim soluții. Aștept în zilele următoare o adresă de la conducerea spitalului, iar CJ Neamț, așa cum a făcut și anul trecut, va încerca să aloce fonduri suficiente. Am vrut să văd și cum s-au cheltuit fondurile alocate anul trecut, a fost o discuție bună și cred că vom găsi soluții”, afirmat Ionel Arsene, președintele CJ Neamț.

„Principalul nostru obiectiv se referă la creșterea calității actului medical și creșterea satisfacției pacienților și aparținătorilor, iar pentru a realiza acest obiectiv avem nevoie de sprijin și de finanțări, astfel că le mulțumim tuturor celor care se implică și ne ajută cu aceste fonduri”, a afirmat managerul Spitalului Municipal de Urgență Roman, medicul Maria Andrici.

Unitatea medicală romașcană a solicitat în acest an de la Ministerul Sănătății fonduri pentru aparatură medicală în valoare de 7,6 milioane de lei. Președintele CJ Neamț și managerul spitalului au convenit ca, după ce ministerul va stabili, în circa o săptămână, cuantumul fondurilor pe care le va putea aloca spitalului în acest an, să se analizeze diferența din necesar care va putea fi acoperită de CJ Neamț.

În vizita de lucru de la Roman, președintele CJ Neamț a mai discutat cu managerul Spitalului despre măsurile luate de unitatea medicală în contextul pericolului reprezentat de coronavirusul COVID-19. Apoi, Ionel Arsene a avut o întâlnire cu conducerea Colegiului Tehnic „Petru Poni”, acolo unde a promis sprijin pentru finalizarea lucrărilor la clădirea în care ar urma să funcționeze cantina colegiului, după care s-a deplasat pe Artera ocolitoare Est, obiectiv pe care CJ Neamț se pregătește să îl primească în administrare de la administrația locală, în vederea reabilitării.

 

 

 

Comentarii

WORDPRESS: 0