Consiliul Județean împrumută 100 de milioane de lei pentru drumurile din Neamț

HomePolitica

Consiliul Județean împrumută 100 de milioane de lei pentru drumurile din Neamț

Consiliul Județean (CJ) Neamț a adoptat în ședința de miercuri, 2 iunie, un proiect de hotărâre privind aprobarea contractării unei finanțări rambursabile de 100 de milioane de lei.

Proiectul de hotărâre a fost inițiat de președintele CJ Neamț, Ionel Arsene, iar suma ar urma să fie rambursată în termen de zece ani de la contractare, cu o perioadă de grație de doi ani. Banii vor fi folosiți pentru realizarea de investiții publice de interes județean – de modernizare, consolidare și reabilitare a infrastructurii rutiere din județ. Conform referatului de aprobare al proiectului de hotărâre, gradul de îndatorare al județului Neamț la 31 decembrie 2020 era de 9,58%, limita impusă de legislație fiind de 30%.

Consilierii județeni USR PLUS au contestat proiectul contractării împrumutului, afirmând că investițiile ar fi trebuit să privească Spitalul Județean de Urgență Piatra Neamț sau un nou spital modular în Piatra Neamț.

Pe de altă parte, președintele CJ Neamț, Ionel Arsene, a acuzat noua guvernare că a privat județul de fonduri în sumă de peste 500 de milioane de lei și a precizat că împrumutul este necesar pentru investiții deja începute și care trebuie terminate, pentru a se evita deteriorarea lor – cu atât mai mult cu cât CJ Neamț nu a contractat niciun împrumut în primul său mandat.

Proiectul de hotărâre a fost aprobat cu 20 de voturi, ale PSD, ALDE, PPU-SL, PMP și ProRomânia, în timp ce consilierii județeni ai PNL și ai USR-PLUS s-au abținut de la vot. Drumurile județene care ar urma să fie reabilitate din acest împrumut sunt:

 

 

 

 

Comentarii

WORDPRESS: 3
  • Cătălin Sava 3 ani ago

    drumul de „pământ și prundiș” dintre Dochia și Itrânești ce ține in inapoiere (evul Mediu!) două sate (Bălușești și Itrânești) când il veți moderniza? Răspuns: Niciodată, nici un ,,potentat” politic nu are nici rude și nici interese prin cele sate ,,Amish”…

  • Gica Contra 3 ani ago

    Iar face cumătrii bani 😂😂😂 au facut podul peste Moldova de Paști , acum e plin de gropi

  • Anitei 3 ani ago

    Facand imprumuturi nu sunt necesare prea multe explicatii despre cheltuirea banilor. O parte din acesi bani imprumutati se intorc in buzunarele baronilor acesta fiind si motivul pentru care lucrarile efectuate sunt de proasta calitate!