Prima paginăSocial

Consiliul Elevilor: „În data de 9 septembrie, protestul «Doliu pentru educație»”

Consiliul Elevilor: „În data de 9 septembrie, protestul «Doliu pentru educație»”

Dimensiune text

 

Consiliul Național al Elevilor, structura de reprezentare a elevilor la nivel național, îndeamnă toți elevii din România să protesteze cu ocazia începerii cursurilor din anul școlar 2019 – 2020. Astfel, în data de 9 septembrie, în timpul desfășurării festivității de deschidere a anului școlar în fiecare școală, îi încurajăm pe cei ale căror interese le reprezentăm să se alăture protestului intitulat „Doliu pentru educație”.

Dorim să tragem un semnal de alarmă cu privire la practicile desuete din sistemul de învățământ românesc, care valorifică interesele personale ale politicienilor în detrimentul nevoilor reale ale elevilor din România. Ordinul de ministru care trimite elevii ce vor avea media mai mică de 5 la Evaluarea Națională direct în școlile profesionale, contribuind în acest mod la consolidarea percepției conform căreia învățământul profesional reprezintă „groapa de gunoi” a sistemului, este motivul principal care ne scoate la protest în curtea școlii și ne determină să aprindem o lumânare la căpătâiul educației. Ne exprimăm mâhnirea față de actuala clasă politică, care conduce, prin acțiunile ei, la degradarea sistemului educațional, tratând educația drept o prioritate doar la nivel declarativ.

„Dragi elevi, părinți, profesori, odată cu începerea noului an școlar consider că este momentul să reacționăm, printr-un protest pașnic, la modificările nefundamentate făcute de actualii decidenți politici. Luni, 9 septembrie, la festivitatea de deschidere a anului școlar, vom purta pe braț o banderolă neagră în semn de doliu pentru educație. Este felul nostru de a trage un semnal de alarmă”, a declarat Lucian Andor, președintele Consiliului Județean al Elevilor Neamț.

Consiliul Județean al Elevilor Neamț
Comunicat de presă

 

 

Partajează articolul
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

COMENTARII

WORDPRESS: 0