Prima paginăActualitateRoman

Consilierii romașcani au primit cadou tablete

Dimensiune text

Aleșilor locali li s-au oferit tablete, la ultima ședință a Consiliului Local, pentru a nu se mai consuma hârtie la redactarea proiectelor de hotărâre. A fost aprobată suma de 20.000 de lei pentru premierea handbalistelor de la HCM. Familia Ursu, romașcani stabiliți în București, vrea să construiască o troiță în memoria victimelor comunismului.

Consilierii locali din Roman au avut parte de o surpriză plăcută la şedinţa ordinară de Consiliu Local de marţi. Aceştia au primit câte o tabletă Lenovo Yoga 10″, dotată cu SIM în reţeaua Cosmote. „La iniţiativa mea, am pregătiti câte un set pentru fiecare consilier. De la ședința viitoare veţi primi ordinea de zi și proiectele de hotărâre pe aceste tablete, care sunt personalizate. Aveţi adresa de e-mail şi o parolă pe care dumneavoastră o puteţi schimba. Deja, pe tablete sunt introduse proiectele de hotărâri, expunerile de motive şi rapoartele de specialitate ale şedinţei de azi”, a spus primarul Laurenţiu Dan Leoreanu. Reprezentanţii Primăriei Roman au precizat: „Prin această investiţie s-a estimat amortizarea în decursul unui an a costurilor pentru hârtie, toner, cartuşe, cerneală, energie electrică, service echipamente care se realizau pentru pregătirea mapelor de şedinţă nominale. Tabletele au fost achiziţionate prin cerere de ofertă, câştigătoare fiind firma Romtelecom – Cosmote, cu preţul de 213 euro/bucată, fără TVA”.

cl02Câte o tabletă au primit primarul şi secretarul municipiului.

Preşedintele de şedinţă a mulţumit primarului pentru acest gest, după care s-a trecut la discutarea şi votarea proiectelor de pe ordinea de zi. Consilierii au aprobat contribuţia de aproape 1.000.000 de lei a municipiului Roman în cadrul proiectului „Sistemul de management integrat al deşeurilor din judeţul Neamţ”, o îndreptare de eroare materială, simplificarea modului de închiriere a locurilor de parcare din oraş şi inventarierea parţială a terenurilor.

Prin modificarea regulamentului de gospodărire, întreţinere, curăţenie şi estetică au fost mai multe modificări se prevede: se interzice circulaţia vehiculelor ATV pe următoarele străzi şi bulevarde: Tineretului, Anton Pann, Mihai Eminescu, C.A. Rosetti, Smirodava, Bogdan Dragoş, Alexandru cel Bun, Griviţei, Mihai Viteazul, Republicii, Roman Muşat, Ștefan cel Mare, Cuza Vodă, Smirodava, precum şi străzile de legătură, în zonele de agremenet, pe aleile de promenadă şi în parcurile de joacă; este interzisă abandonarea vehiculelor cu sau fără proprietar, înmatriculate sau neînmatriculate, pe domeniul public sau privat al municipiului Roman.

Handbalistele, premiate de Zilele Romanului

La proiectul privind aprobarea cheltuirii a 100.000 de lei pentru Zilele municipiului Roman, consilierul PSD Constantin Holban a propus majorarea bugetului cu 20.000 de lei pentru premierea sportivelor de la echipa de handbal feminin HCM Roman, care sunt finaliste în Cupa României şi au terminat sezonul regulat al campionatului pe locul al treilea. Directorul economic al Primăriei Roman, Mihai Plaii, părea nemulţumit de acest amendament, dar primarul a apreciat ideea consilierului Holban. Consilierii locali au adoptat în unanimitate acest amendament şi proiectul de hotărâre.

Troiţă în memoria victimelor comunismului

Ultimul proiect de pe ordinea de zi a fost aprobarea amplasării unei troiţe la intersecţia străzii Mihai Viteazul cu bulevardul Roman Muşat, care să comemoreze victimele regimului comunist. Iniţiatorii acestui proiect sunt trei membri ai unei familii din Roman. Georgeta Florentina Ursu, Radu-Ioan Ursu şi Șerban Ursu locuiesc, acum, în Bucureşti, dar sunt romaşcani. Aceştia vor să construiască troiţa prin efort financiar propriu. Monumentul va fi, ulterior, înconjurat de plachete care să-i reprezinte pe cei deţinuţi sau deportaţi în Roman. Laurenţiu Dan Leoreanu şi-a exprimat unele îndoieli cu privire la acest monument, care va fi realizat din lemn, dar consilierul PSD Nuşa Chiriac a spus că a văzut schiţa şi că acea troiţă se încadrează bine în peisaj, iar consilierul PDL Mihaela Tanovici a explicat că asemenea iniţiative private, care se realizează fără a se cere bani de la administraţia locală, sunt de apreciat. Prin urmare, proiectul a fost adoptat, singurul consilier care s-a abţinut de la vot fiind liberalul Bogdan Savin.

COMENTARII

WORDPRESS: 5
 • suporter 7 ani

  Dupa ce ca au un buget foarte mare la handbal mai si suplimentati iar la fotbal nu dati decat firimituri.

 • Ics 7 ani

  Deci, ca sa inteleg bine:
  – renuntam la hartie, pix, tus imprimanta (sa zicem un cost de maxim 10 ron/pers/sedinta)
  – cumparam tablete de 270 euro/pers si platim abonamente de date la Cosmote (care e mult peste 10 ron/pers/sedinta)

  Unde este economia ?
  De ce nu se specifica in articol cat costa abonamentul pentru fiecare sim ?

  • prostul satului 7 ani

   Stimabile probabil domnul primar si consilierii aveau nevoie de o cate o tableta conectata la internet si ce mai ieftina solutie a fost sa o cumpere din banii romascanilor .

   Daca sunt folosite doar la sedinte de ce nu s-a luat un router si se conectau la internetul pe care il are deja primaria ca doar nu fac sedintele alea in parc … si nu se mai platea lunar un abonament pentru fiecare tableta …

   Pe principiul: tara arde si consilierilor le trebuie tablete

   Poate domnul primar revine cu niste calcule matematice si sa demonstreze romascanilor ca aceasta a fost afacerea secolui si din econimia facut facem si fantana arteziana cu proiectia video

 • Florin 7 ani

  Domnule Sevastre, la Ziarul de Roman se practica cenzura si n-am aflat inca ?Sau parerea asupra unui consilier ALES deranjeaza ?

  • Catalin Sevastre 7 ani

   Buna ziua. Atacurile la persoana indiferent de culoarea politica unde este cazul, comentariile injurioase nu sunt publicate. Va multumim pentru intelegere.