Consilierii locali PNL au boicotat ședința în care USR voia să dea bani Fundației Murialdo

HomePolitica

Consilierii locali PNL au boicotat ședința în care USR voia să dea bani Fundației Murialdo

Cel puțin jenantă a fost ședința de Consiliu Local de miercuri, 15 iunie. Jurnaliștii au fost anunțați miercuri dimineață că, la ora 15.00, în aceeași zi, o să aibă loc o ședință de îndată a Consiliului Local.

Ședința a durat fix 30 de secunde, cât președintele de ședință – consilierul PNL Constantin Ghica – a anunțat că dezbaterea nu va avea loc, din cauza lipsei de cvorum. În sală mai erau prezenți consilierii Teodora Baciu (IPM), Ovidiu Mărtici, Radu Samson și Ionuț Corbu – USR. În total cinci consilieri locali, mai mulți prezenți erau funcționarii din Primărie, așa cum se poate vedea pe filmare – https://www.youtube.com/watch?v=LDdWymN9pfg. Dacă aleșii locali de la PNL s-ar fi prezentat la ședință, s-ar fi întrunit numărul necesar pentru ca proiectele să fie supuse votului.

Pe ordinea de zi urma să fie dezbătute două proiecte de hotărâre, o rectificare de buget și un proiect promovat de cei patru consilieri ai USR. Acest ultim proiect prevedea alocarea din bugetul local a sumei maxime de 15.000 lei în vederea organizării în bune condiții a activității „Tabăra de vară Vara împreună – Amintiri din copilărie”, organizată de Fundația Leonardo Murialdo, în perioada 16–24 iunie 2022, pentru copiii din municipiul Roman. Conform proiectului de hotărâre, de această activitate ar fi beneficiat între 300 și 400 de copii din oraș.

Cum de la PSD nu a venit nimeni, iar de la PNL a venit doar președintele de ședință, cel mai probabil concluzia este că aleșii de la cele două partide nici nu au dorit să-și atragă antipatia părinților copiilor ce ar fi beneficiat de activitatea Fundației oferind vot negativ, dar nici nu au dorit ca USR să câștige capital politic cu această propunere. În același timp, este de precizat că Fundația Murialdo nu a mai cerut sprijin de la administrația locală în trecut și, mai mult, nici nu a aplicat pentru a obține finanțare prin Legea nr. 350/2005 privind regimul finanțărilor nerambursabile din fonduri publice alocate pentru activități non-profit de interes general.

Proiectul de hotărâre nici nu mai poate fi dezbătut ulterior, deoarece tabăra este deja în desfășurare și acordul de finanțare trebuia făcut anterior.

 

 

 

Comentarii

WORDPRESS: 0