Consilierii locali ai municipiului Roman s-au reunit marţi, 12 ianuarie, în şedinţă de îndată a legislativului local. 17 dintre aleşi au fost prezenţi la o şedinţă de doar şapte minute, cu tot cu discuţiile aferente asupra proiectelor.
Primul proiect adoptat de consilieri a vizat alegerea preşedintelui de şedinţă pentru următoarele două luni. După ce a fost votat în unanimitate pentru această funcţie, consilierul Doru Alexandru a supus la vot proiectul privind acoperirea definitivă a deficitului secţiunii de dezvoltare pentru anul 2015. În fapt, a rămas şi un excedent de aproximativ trei milioane de lei, care a fost reportat în acest an.
Printr-un alt proiect, s-a alocat un milion de lei Asociaţiei Roman 2000, pentru continuarea activităţii până la sfârşitul lunii martie. Tot prin hotărâre votată de consilieri au fost date în administrare şi cele trei apartamente din fostul bloc cu bulină, către Spitalul Municipal de Urgenţă Roman. Conform hotărârii de Consiliu Local, aprobată marţi de consilierii romaşcani, „dreptul de administrare se acordă pe durata nedeterminată, până la retragerea acestuia de către Consiliul Local Roman, cu notificarea prealabilă cu cel puţin 30 zile a Spitalului Municipal de Urgenţă Roman. Titularul dreptului de administrare se obligă să păstreze destinaţia imobilelor şi să suporte toate cheltuielile de întreţinere şi reparaţii”.
Ultimul proiect de pe ordinea de zi a stabilit suma pe care va trebui să o plătească un rezident care stă la Casa Bunicilor. Costul mediu al cheltuielilor lunare a fost stabilit la 947 de lei. Pentru a acoperi acest cost, un pensionar ar trebui să aibă un venit lunar de aproximativ 1.580 de lei, întrucât, conform legii, nu se poate lua mai mult de 60% din pensie pentru plata şederii în acest loc. Dacă rezidentul are o pensie mai mică, diferenţa până la 947 de lei va fi suportată de aparţinători sau, dacă este un caz social deosebit, de administraţia locală. Coplata va intra în vigoare începând cu 1 februarie.
Comentarii