Prima paginăSocialEducatie

Consiliere pentru copii cu părinți plecați

Dimensiune text

Inspectoratul Școlar Judeţean (ISJ) Neamţ solicită asocierea cu judeţul Neamţ şi acordarea unui sprijin financiar în vederea finanţării şi realizării în comun a unor activităţi în cadrul proiectului „Nu sunt singur”.

Asocierea are ca scop reintegrarea socială şi şcolară pentru tinerii care prezintă comportamente deviante şi oferirea de servicii medicale psihologice, prin desfăşurarea de activităţi de consiliere şi terapie a elevilor din judeţul Neamţ cu vârste între 14 şi 18 ani, ai căror părinţi sunt plecaţi în străinătate şi care prezintă probleme de adaptabilitate socială şi şcolară, precum şi tutorilor în grija cărora se află.

Conform iniţiatorilor, acest proiect are ca obiective prevenirea abandonului şcolar, descoperirea potenţialului personal şi a resurselor interioare pentru tinerii participanţi, creşterea încrederii şi a imaginii de sine, dezvoltarea unei personalităţi autonome şi sanogene, construirea propriului sistem de valori, mod de relaţionare, principii de viaţă şi îmbunătăţirea abilităţilor sociale şi depistarea unor afecţiuni de ordin patologic. De asemenea, se doreşte îmbunătăţirea relaţiilor dintre elevii cu probleme şi tutorii acestora.

Pentru implementarea proiectului, ISJ Neamţ solicită de la Consiliul Judeţean (CJ) Neamţ suma de 63.684 lei, respectiv 5.307 lei pe lună, începând cu luna septembrie 2013, pentru o perioadă de un an.

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 0