Prima paginăActualitateNeamt

Consilier local acuzat de incompatibilitate

Dimensiune text

Agenţia Naţională de Integritate (ANI) acuză un consilier local din judeţul Neamţ de incompatibilitate, pentru că a ocupat, în acelaşi timp, funcţia de consilier şi director executiv al unei societăţi.

Conform ANI, Alexandra Corneliea Tudorancea s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 21 ianuarie 2009 – 27 iunie 2012, întrucât a deţinut, simultan, funcţia de consilier local în cadrul Consiliului Local al Municipiului Piatra Neamţ şi funcţia de director executiv proiect în cadrul SC Publiserv SRL. Astfel, Alexandra Corneliea Tudorancea nu a respectat dispoziţiile legii potrivit cărora funcţia de consilier local este incompatibilă cu funcţia de director la societăţile comerciale de interes local înfiinţate sau aflate sub autoritatea consiliului local.

„Fapta persoanei cu privire la care s-a constatat încălcarea obligaţiilor legale privind conflictul de interese ori starea de incompatibilitate constituie abatere disciplinară şi se sancţionează potrivit reglementării aplicabile demnităţii, funcţiei sau activităţii respective. Persoana faţă de care s-a constatat existenţa conflictului de interese ori starea de incompatibilitate este decăzută din dreptul de a mai exercita o funcţie sau o demnitate publică pe o perioadă de trei ani de la data eliberării, destituirii din funcţia ori demnitatea publică respectivă sau a încetării de drept a mandatului. Dacă persoana a ocupat o funcţie eligibilă, nu mai poate ocupa aceeaşi funcţie pe o perioadă de trei ani de la încetarea mandatului”, se arată într-un comunicat de presă al ANI.

Citește și:   14 posturi scoase la concurs din sursă externă, în cadrul IPJ Neamț

Agenţia Naţională de Integritate îşi exercită atribuţiile cu respectarea principiilor legalităţii, confidenţialităţii, imparţialităţii, independenţei operaţionale, celerităţii, bunei administrări, precum şi a dreptului la apărare.

Partajează articolul
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

COMENTARII

WORDPRESS: 0