Prima paginăSocial

Conducerea Primăriei Roman le cere romașcanilor să îi reclame pe cei care rup puieții plantați

Conducerea Primăriei Roman le cere romașcanilor să îi reclame pe cei care rup puieții plantați

Dimensiune text

 

Conducerea Primăriei Roman intenționează să demareze o campanie de informare a cetățenilor legată de plantările care se fac în municipiu. Subiectul tăierilor și toaletării arborilor a născut mari patimi în rândul cetățenilor, însă administrația locală atrage atenția asupra faptului că și unii romașcani distrug puieții abia plantați.

„Săptămâna aceasta şi următoarea se mai fac ultimele toaletări de arbori. Am primit de la Ocolul Silvic, la solicitarea noastră, mai mulţi puieţi pe care îi vom planta în oraş. Este vorba de peste 2.500 de arbori pe care îi vom planta în mai multe zone ale oraşului şi facem apel la cetăţeni să îi protejeze. Acum doi ani, s-au plantat pe aliniamentul străzii Bogdan Dragoş câteva sute de puieți și acum nu mai sunt. Vă vom oferi şi documente şi fotografii care atestă faptul că am făcut aceste plantări, pentru că sunt romaşcani care lasă de înţeles, în mediul online, că nu ar fi adevărat. Vă garantez că în ultimii ani s-au făcut plantări importante, şi anul acesta se vor face, dar și romașcanii trebuie să dea dovadă de spirit civic și să îi protejeze sau să ne semnaleze ori de câte ori sunt martori la momentele în care alți oameni îi rup”, a declarat primarul Lucian Micu.

Citește și:   94 de cazuri noi de infecție COVID-19 în Neamț, 7.116 la nivel național

Anul trecut, s-au plantat arbori din specia Paulownia pe aliniamentul străzii Ștefan cel Mare – centrul istoric, mulți dintre aceștia fiind acum rupți. Pentru speciile mai deosebite, cum ar fi Paulownia, Primăria Roman plătește, un arbore costând în jur de 10 lei. Cei mai mulți arbori sunt primiți gratuit de la Ocolul Silvic, dar sunt doar din speciile salcâm, tei sau mesteacăn.

 

Partajează articolul
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

COMENTARII

WORDPRESS: 4
 • Puiuții nici nu au fost udați
  S-a preferat cantitatea în locul cantități.
  Orașele adevărate au o strategie: uda copacii, ii sustin
  Noi am plantat doar ca sa dea bine pe hartie

 • -Bătaie de joc la „toaletări” …pe Smirodava,iar au fost tăiați până la ciot, coroana nu mai există (zona Marom)
  -În oraș nu se pun nuiele …se pun pomi cu tulpina groasă de cca 4-6 cm. …nu cum s-au pus pe Ștefan cel Mare.
  -Trebuie renunțat la firma care doar măcelărește pomii și se face că plantează.

  • Degeaba spunem an de an ca mergem pe Smirodava ca prin desert. Degeaba spunem ca ramurile mici care cresc peste an nu sunt un pericol de prabusire pentru masini, ca nu mai miroase a tei in oras..
   Copacii plantati in anii anteriori erau mai subtiri decat degetul. Anul trecut pe Bulevard au fost pusi uscati si nici nu au ajuns pentru toate gropile sapate (vezi zona Penny).
   Numai copacii din Parc si Ecaterina Teodoroiu au fost mai grosi. In rest – bataie de joc

 • @ Conducerea Primariei. Intr-adevar, s-au plantat niste puieti de tei pe Bogdan Dragos dar…cum s-au plantat si, mai ales, cum (nu) s-au udat pe timpul secetei de vara…va zic eu (ca am facut 2-3 drumuri saptamanal cu masina nr. 1). Daca si anul acesta se procedeaza la fel, o sa avem…,,Codrii Cosminului” la noi in municipiu !!!