Prima paginăActualitate

Conducători auto depistați sub influența alcoolului

Conducători auto depistați sub influența alcoolului

Dimensiune text

 

politie controlÎn acest weekend au fost organizate acțiuni preventiv-reactive, fiind folosite efective din structurile de ordine publică, rutieră, investigații criminale, arme explozivi și substanțe periculoase, sprijinite de luptătorii Serviciului de Acțiuni Speciale.

Astfel, în perioada 16 – 18 decembrie 2016, poliţiştii nemțeni au constatat 27 de infracțiuni, dintre care 16 în flagrant delict, urmărindu-se prin aceste acțiuni asigurarea unui climat de ordine și siguranță publică, cât și combaterea faptelor ilegale. Pentru abaterile de la normele contravenţionale, poliţiştii au aplicat peste 146 de sancţiuni, în valoare de aproximativ 37.000 lei. Poliţiştii au aplicat 79 de sancţiuni contravenţionale, pentru nerespectarea normelor privind ordinea şi liniştea publică prevăzute de Legea 61/1991, pentru sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice, au aplicat 40 de sancţiuni prevăzute de Legea 12/1990 privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi comerciale ilicite, 3 la Legea 171/2010 privind sancționarea contravențiilor silvice, iar 24 la alte acte normative.

Citește și:   149 de cazuri noi de infecție COVID-19 în Neamț, 7.095 la nivel național

„Poliţiştii rutieri au efectuat filtre în trafic, constatând în flagrant 16 infracțiuni la regimul rutier, dintre care 13 pentru conducerea sub influența alcoolului. Pentru neregulile constatate în trafic au fost aplicate 460 de sancţiuni contravenţionale, 106 fiind pentru depăşirea limitelor legale de viteză, iar nouă pentru conducere sub influenţa băuturilor alcoolice, cu o îmbibaţie mai mică decât cea de la care fapta este considerată infracţiune. Totodată, poliţiştii au retras cinci certificate de înmatriculare şi au reţinut 31 de permise de conducere în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice”, precizează un comunicat al IPJ Neamț.

 

Partajează articolul
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

COMENTARII

WORDPRESS: 0