HomeActualitate

Condamnat pentru hărțuire sexuală, a renunțat la școală în clasa a noua

Simularea actului sexual cu o colegă în timpul pauzei i-a atras unui tînăr de clasa a noua o condamnare de opt luni de închisoare cu suspendare. Chiar dacă școala nu avea suport legal să-l exmatriculeze, adolescentul a renunțat la studii.

 

Un tînăr de 17 ani a renunțat la școală după ce a fost condamnat de instanță la opt luni de închisoare cu suspendare. În luna octombrie a anului trecut, adolescentul, care era în clasa a IX-a la un liceu din Roman, s-a întîlnit într-o pauză cu o colegă din același an. Tînărul i-a propus colegei să întrețină relații sexuale. Adolescenta nu a spus nimic, iar cei doi au intrat în sala de clasă în care nu mai era nimeni. Tînărul a întins-o pe colegă pe catedră și au simulat un act sexual pînă cînd eleva a început să țipe. În acel moment, în clasă a intrat o altă elevă, care i-a văzut pe cei doi. Băiatul a luat-o pe fată de pe catedră și a dus-o într-o bancă, continuînd să simuleze actul sexual. Totul a durat pînă cînd pauza s-a terminat și în clasă au intrat mai mulți elevi.

În urma acestui incident, eleva a depus plîngere penală pentru tentativă de viol, dar, în urma cercetărilor, încadrarea faptei s-a schimbat în hărțuire sexuală.
Instanța l-a condamnat pe adolescent la opt luni de închisoare cu suspendare și a fost obligat la executarea a 100 de ore de muncă în folosul comunității. După ce instanța s-a pronunțat, tînărul s-a retras de la liceu, în condițiile în care elevul mai crease probleme și înainte de incidentul din luna octombrie.

Dacă nu s-ar fi retras din propria inițiativă, elevul nu ar fi fost exmatriculat, întrucît învățămîntul este obligatoriu pînă la clasa a X-a inclusiv.

Comentarii

WORDPRESS: 0