HomeRoman

Concursul „De la Dragobete la sărbătoarea Rusaliilor”, câștigat de „Romanticii” de la „Roman-Vodă”

A cincea ediție a concursului a adunat în sala mare a Casei de Cultură sute de elevi. Fiecare echipă a fost susținută zgomotos și entuziast, cu pancarte, bannere sau steaguri. Câștigătorii sunt elevi ai CNRV.

 

 

Miercuri, în sala mare a Casei de Cultură din Roman a avut loc cea de-a V-a ediție a spectacolului-concurs „De la Dragobete la sărbătoarea Rusaliilor – Tradiție și legendă la români”. Sute de elevi de la toate liceele romașcane, dar și de la școli gimnaziale din oraș, au venit la Casa de Cultură pentru a susține echipa favorită.

concurs 04042Echipele care au concurat la această ediție au fost: „Decișii”, echipa Liceului cu Program Sportiv, „Romanticii”, de la Colegiul Național „Roman-Vodă” (CNRV), „Adorabilii”, de la Liceul Tehnologic „Vasile Sav”, „Ghidușii”, echipa școlilor gimnaziale, „Ocrotitorii”, de la Colegiul Tehnic „Petru Poni”, „Biruitorii”, echipa Colegiului Tehnic „Miron Costin”, „Exuberanții”, de la Liceul Teologic „Episcop Melchisedec”, „Temerarii”, de la Liceul Teologic Romano-Catolic „Sfântul Francisc de Assisi”, și „Entuziaștii”, echipa Colegiului Tehnic „Danubiana”.

Sala a fost, ca de fiecare dată, arhiplină, iar elevii au venit să-și încurajeze echipele cu pancarte și steaguri.

Înainte ca echipajele să urce pe scenă, publicul a fost încântat să o asculte pe Diandra Bancu, câștigătoarea Marelui Premiu la Festivalul concurs interjudețean de interpretare vocală și instrumentală a folclorului românesc „Doruri mușatine” – ediția a VIII-a. Întrebările la care au avut de răspuns membrii celor nouă echipe au verificat cunoștințele generale ale concurenților referitoare la tradițiile românești, dar și la cultura și istoria municipiului Roman.

concurs 04043Primarul municipiului Roman a transmis tuturor participanților un mesaj: „Entuziasmul și farmecul specific al liceenilor romașcani fac din această competiție un punct de reper, care ne oferă tuturor garanția că marea familie romașcană cuprinde, cu mândrie, elevi talentați și preocupați de viitorul municipiului Roman. Iată de ce, cu emoție și regret – pentru că, din motive obiective și urgente, care țin de starea mea de sănătate, nu pot fi astăzi alături de voi, în această atmosferă incendiară, tinerească și plină de fair-play – doresc să vă transmit vouă, dragi elevi și concurenți, un gând sincer de încurajare și de felicitare, asigurându-vă de respectul și prețuirea mea. Să nu uitați niciodată, indiferent de conjunctură, de binele străvechii cetăți a lui Roman Vodă Mușat. Și al romașcanilor. Vă salut cu prietenie și vă dedic, cu nostalgie și bucurie, o melodie frumoasă: «Ani de liceu»”.

Clasamentul final i-a plasat pe prima treaptă a podiumului pe „Romanticii”, de la Colegiul Național „Roman-Vodă”. Pe locul al doilea s-au clasat „Entuziaștii”, de la Colegiul Tehnic „Danubiana”, iar pe a treia treaptă a podiumului au urcat „Biruitorii”, de la Colegiul Tehnic „Miron Costin”, în timp ce echipa „Adorabilii”, de la Liceul Tehnologic „Vasile Sav”, a primit mențiune. După desemnarea câștigătorilor, pe scenă a urcat finalistul Eurovision România 2013 – Cristian Prăjescu.

[sam_ad id=”127″ codes=”true”]

Comentarii

WORDPRESS: 0