Prima paginăSocialEducatie

Concurs de română pentru elevii talentaţi de la sate

Sâmbătă, 15 februarie, a avut loc ediţia a doua a concursului „Universul cunoaşterii prin lectură”, destinat elevilor din şcolile din mediul rural. În urma concursului s-a constituit lotul care va reprezenta judeţul Neamţ la etapa pe ţară.

Aproape 100 de elevi de gimnaziu din şcolile din mediul rural, din întregul judeţ, s-au adunat sâmbătă, 15 februarie, la Liceul Teoretic „Vasile Alecsandri” din Săbăoani (foto), pentru a participa la etapa judeţeană a olimpiadei „Universul cunoaşterii prin lectură”. Concursul, aflat la a doua ediţie, se adresează exclusiv elevilor de gimnaziu din mediul rural şi se bucură de un interes deosebit din partea profesorilor de limbă şi literatură  română, a elevilor şi, deopotrivă, a părinţilor acestora. La prima ediţie a concursului, desfăşurată în 2013, echipa judeţului Neamţ, formată din elevi din patru şcoli diferite, coordonată de profesoara Brânduşa Popa, de la Liceul Teoretic „Vasile Alecsandri” din Săbăoani, a obţinut menţiune la etapa pe ţară. „Organizarea concursului a fost impecabilă. Participanţii au apreciat atât calitatea subiectelor, cât şi modul în care acestea au fost formulate. Toate cele trei subiecte au vizat valorificarea cunoştinţelor de limba şi literatura română ale elevilor prin prisma factorilor culturali locali”, a spus profesorul de limba şi literatura română Gheorghe Brânzei, inspector de specialitate.

„Ne bucură faptul că, pentru a doua oară, şcoala noastră a fost desemnată gazdă a acestei manifestări. Impresiile participanţilor, ale profesorilor evaluatori şi ale membrilor comisiilor ne-au demonstrat că ne-am achitat foarte bine de sarcini”, a spus profesoara Ioana Ciobanu, director adjunct al şcolii gazdă şi vicepreşedinte al comisiei organizatorice.

După evaluarea lucrărilor, cei mai buni la fiecare clasă au fost desemnaţi: Alexandra Iulia Lupu, de la Școala Barticeşti, profesor Geanina Nichituş (la clasa a V-a), Paula Alexandra Căldărariu, de la Școala „Carmen Sylva” din Horia, profesor Anca Simona Andrei (la clasa a VI-a), Larisa Iftimie, Școala Gimnazială „Nicolae Iorga” Pângăraţi – Școala Stejaru, profesor coordonator Simona Coscaru (la clasa a VII-a) şi Alexandra Dornescu, de la Școala „Otilia Cazimir” din Cotu Vameş (la clasa a VIII-a), membră a lotului premiat anul trecut la faza pe ţară, profesor Mariana Ignat.

Participarea la faza naţională este condiţionată de realizarea unui portofoliu cu o tematică inspirată din lumea satului.

Partajează articolul
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

COMENTARII

WORDPRESS: 0