Comunicat de presă

(P)

Am luat act, astăzi, de o nouă decizie influențată politic de Traian Băsescu în ceea ce privește dosarul „Trofeul Calității”, în care a fost inculpat domnul Adrian Nastase. La 8 ani (!!!) de la presupusele fapte imputate domnului Adrian Năstase, justiția aservită politic actualei puteri poate raporta un „nou succes pe ramură”, ținînd cont că în acest dosar au fost audiate peste 900 de persoane.

 

 

Se dovedește, încă o dată, că, din păcate, în țara noastră, statul de drept funcționeaza doar atunci cînd interesele mafiei puterii o doresc. Pentru noi, toți ceilalți, hotărîrile discreționare, fără bază juridică, au devenit o regulă zilnică. Falimentul actualei puteri trebuie mascat cu bombe de presă, în măsura în care este evident că interesul românilor merge către supraviețuirea zilnică, deși ar fi trebuit să măsurăm pe o scară pozitivă lozinca de tristă amintire „Să trăiți bine!”.

Ne păstrăm speranța că recursul în acest dosar va dovedi că domnul Adrian Năstase este nevinovat și că justiția din România funcționează fără nici un fel de influență politică. Actuala putere ar trebui să fie orientată către nevoile imediate ale românilor și să înceteze cu circul mediatic din care, oricum, nu mai au nimic de cîștigat. Este evident pentru toată lumea care este substratul unei asemenea decizii, venită prin influența unui om care și-a făcut un obicei din aplicarea dictonului „Lovește și fugi!”.

În altă ordine de idei, începînd din actuala sesiune a ședințelor  Parlamentului României, USL va refuza, în semn de protest, să participe la lucrarile acestui for, fie în plen, în comisii sau în Birourile Permanente ale Camerelor, excepția reprezentînd-o următoarele trei situații limitativ stabilite: votul pentru o moțiune de cenzură, declanșarea procedurilor pentru alegerile anticipate sau votul pentru înlocuirea guvernului Boc cu un guvern de tehnocrați.

Autismul politic și social al celor de la putere trebuie să înceteze, iar țara trebuie guvernată profesionist și competent, în interesul poporului.

Semnalul nostru politic, ca și cel din Piața Universității, este extrem de clar.

Actuala putere trebuie să plece neîntîrziat.

 

Ioan Chelaru,

vicepreședinte PSD


COMENTARII

WORDPRESS: 0