Prima paginăNeamt

Comisarii se judecă toamna

Dimensiune text

Miercuri, 18 iulie, la Tribunalul Neamț a avut loc încă un termen în procesul celor trei comisari de la Garda Financiară Neamț, acuzați de luare de mită. Magistrații au stabilit un nou termen, în septembrie, pentru o altă înfățișare, cînd vor fi audiate înregistrările audio.

 

Fostul comisar șef Constantin Nistor (foto) și comisarii Gheorghe Enășoaie și Corneliu Antonie au apărut, din nou, în fața magistraților, care au vizionat probele video deținute de procurorii Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Bacău. Apărătorii au susținut că din înregistrări nu reiese clar că cei trei ar fi primit mită, cu atît mai mult cu cît înregistrările nu au surprins momentul propriu-zis al flagrantului, iar unghiurile de filmare nu duc la concluzia clară că cei trei comisari ar fi primit banii în mod direct.
În acest context, magistrații au stabilit un nou termen, în septembrie, pentru o altă înfățișare, cînd vor fi audiate înregistrările audio.

La sfîrșitului lunii septembrie 2011, cei trei comisari au fost arestați de către procurorii anticorupție, fiind acuzați că au luat mită de la mai mulți patroni din Roman. După mai multe încercări nereușite de a obține judecarea în stare de libertate și după mai bine de opt luni de arest preventiv, cei trei comisari au fost eliberați în luna iunie, fiind judecați acum în stare de libertate.

COMENTARII

WORDPRESS: 0