Prima paginăSocialEducatie

Colindători la uşa cancelariei

Dimensiune text

Înainte de a se bucura de vacanţă, elevii colindă profesorii, primind, după datină, mere, colăcei şi dulciuri.

Conform unui obicei împământenit în şcolile din Roman, înainte de a intra în vacanţa de iarnă, elevii, mari şi mici, îşi colindă profesorii. Grupurile de colindători  vin la uşile cancelariilor, momentul precedând, de obicei, cel din urmă consiliu profesoral din an, care are, întotdeauna, un caracter festiv. Tot conform tradiţiei, colindătorii primesc colăcei, fructe şi bomboane.

La Școala Gimnazială „Mihai Eminescu”, elevii au pregătit profesorilor şi o surpriză, un concert de colinde şi urături „personalizate”, cu dedicaţie pentru fiecare profesor, versurile făcând referire la întâmplări petrecute la clasă în cursul anului şcolar. „Colindele fac parte din zestrea spirituală a poporului nostru. Obligaţia noastră de cadre didactice este de a păstra această comoară şi de a ne asigura că cei mici o duc mai departe. De asemenea, momentul colindatului de la sfârşitul primului semestru ne aduce aminte de perioada propriei copilării, de emoţia şi bucuria cu care aşteptam şi noi acest moment, care era semnalul începutului vacanţei de iarnă”, a spus profesoara Mihaela Rusu, directorul Școii Gimnaziale „Mihai Eminescu”.

La Colegiul Tehnic „Miron Costin”, alături de liceeni, printre colindători au fost şi prichindeii de la Grădiniţa cu Program prelungit nr. 5. Un concert deosebit, acompaniat la chitară, au susţinut şi membrii corului „Heruvimii”, spactacolul încheindu-se cu urături tradiţionale. Spectacolul a avut şi o componentă caritabilă, din donaţiile făcute de cei prezenţi urmând a fi cumpărate cadouri pentru copiii cu situaţie materială precară din grădiniţă.

COMENTARII

WORDPRESS: 0