Colectarea selectivă, soluția pentru un viitor verde

HomeActualitate

Colectarea selectivă, soluția pentru un viitor verde

 

Vineri, 8 decembrie, la depozitul ecologic din comuna Girov s-a desfășurat o acțiune de informare privind importanța colectării selective a deșeurilor. Acțiunea reprezintă startul unei campanii complexe de conștientizare al cărei obiectiv principal este creșterea gradului de reciclare și valorificare a deșeurilor.

Campania a fost inițiată de Serviciul Public de Administrare a Sistemului de Management Integrat al Deșeurilor în județul Neamț și este susținută de Asociația de Sens Civic, organizație care își asumă un rol activ în promovarea unei conduite responsabile față de mediu.

La întâlnire au participat Claudiu Pădure, directorul Serviciului Public de Administrare a Sistemului de Management Integrat al Deșeurilor (SMID) Neamț, Vasile Panaite, prefectul județului Neamț, Mihaela Popa, din partea Consiliului Județean Neamț, Ioana Bontaș, din partea ADI ECO Neamț, Vasile Ciubotaru, primarul comunei Girov, Corneliu Popa, din partea Agenției pentru Dezvoltare Regională Nord-Est, elevi și profesori de la școala gimnazială din Girov și voluntari ai Asociației Sens Civic.

„Faptul că această inițiativă este susținută de toate instituțiile reprezentative din județ – prefect, Consiliul Județean, ADI ECO Neamț – ne arată că județul nostru are șansa de a deveni un exemplu de bună practică la nivelul întregii țări. Felicit conducerea SMID Neamț pentru propunerea acestui parteneriat. Suntem conștienți de faptul că, pentru a avea rezultatele dorite, o astfel de campanie presupune un efort constant, asumat și de lungă durată din partea tuturor actorilor implicați. Asociația Sens Civic își asumă cu entuziasm și optimism implicarea în acest proiect și, pentru a identifica și implementa în Neamț cele mai bune strategii în domeniul managementului deșeurilor, vom facilita în regim de voluntariat accesul la expertiza specialiștilor din Let`s do it, Romania și Zero Waste Romania”, a declarat Andrei Carabelea, președinte al Asociației Sens Civic.

Evenimentul s-a încheiat cu un atelier creativ în cadrul căruia elevii au transformat deșeuri precum PET, carton și hârtie în ornamente și decorațiuni specifice Sărbătorilor de Iarnă. De asemenea elevii au fost implicați într-un exercițiu demonstrativ de colectare selectivă.

 

 

 

 

 

Comentarii

WORDPRESS: 0