Cod galben ninsoare, viscol și vânt puternic, până duminică dimineață

HomeActualitate

Cod galben ninsoare, viscol și vânt puternic, până duminică dimineață

Administrația Națională de Meteorologie a actualizat vineri atenționarea meteo emisă la mijlocul acestei săptămâni, prelungind până duminică dimineață intervalul în care zone din centrul, sudul și estul țării vor fi afectate de cantități însemnate de precipitații sub formă de ploaie și ninsoare, viscol și intensificări ale vântului.

Conform meteorologilor, în intervalul vineri, 27 ianuarie, ora 10 – duminică, 29 ianuarie, ora 10 (COD GALBEN), în Dobrogea, Muntenia, Carpații Meridionali și local în Moldova, sud-estul Transilvaniei și în Carpații Orientali vor fi precipitații însemnate cantitativ și se vor acumula în general 25 – 40 l/mp. În sud-estul Transilvaniei va ninge, iar în zonele joase de relief din Muntenia și Moldova, la început vor fi precipitații sub formă de ninsoare, lapoviță și ploaie, apoi treptat vor predomina ninsorile și se va depune strat de zăpadă. În Dobrogea, pe parcursul zilei de vineri vor fi mai ales ploi, în transformare din noaptea de vineri spre sâmbătă în lapoviță și ninsoare. În aceste zone, local și temporar, vor fi și intensificări ale vântului, cu viteze în general de 45 – 55 km/h, viscolind ninsoarea.

În Carpații Meridionali și local în Carpații Orientali va continua să ningă, să se depună strat de zăpadă consistent și vor mai fi intervale cu viscol (rafale de peste 50 – 70 km/h) și vizibilitate scăzută. Local și temporar vor mai fi ninsori în Oltenia și în restul Transilvaniei.

De asemenea, în intervalul vineri, 27 ianuarie, ora 10 – duminică, 29 ianuarie, ora 10 (COD PORTOCALIU), în județele Vrancea, Buzău și în zona de munte a județelor Prahova, Dâmbovița și Argeș va ninge abundent (35 – 50 l/mp) și se va depune strat de zăpadă consistent. Vântul va avea intensificări cu viteze în general de 55 – 65 km/h și vor fi perioade în care va fi viscol și vizibilitate scăzută.

 

 

Comentarii

WORDPRESS: 0