Prima paginăActualitate

Cod galben de vânt și ninsori

Dimensiune text

Miercuri, Administrația Națională de Meteorologie a emis o avertizare meteorologică de cod galben de precipitații abundente, intensificări de vânt, ninsori viscolite.

 

 

De joi, 14 martie, ora 12.00, și până vineri, 15 martie, ora 10.00, în nord-estul, nordul, vestul și centrul țării, inclusiv în județul Neamț, vor fi precipitații sub formă de ploaie în cursul zilei de joi, care, în noaptea de joi spre vineri, se vor transforma în lapoviță și ninsoare. La munte va ninge. Cantitățile de apă vor depăși 20 – 25 l/mp și, izolat, îndeosebi în zona montană, 50 l/mp. Vântul va avea intensificări, cu viteze la rafală de 55 până la 70 km/h, iar la munte va sufla tare, cu peste 80 – 90 km/h. Ninsoarea va fi viscolită.

Codul galben se va extinde vineri, la ora 10.00, în toată țara. Până vineri, la ora 20.00, vântul va avea intensificări în toate regiunile, cu viteze la rafală de 55 până la 70 km/h, iar la munte va continua să sufle tare, cu peste 90 km/h. În Banat, Crișana, Maramureș, local în Transilvania și în nordul Moldovei, precum și la munte, va mai ninge slab, dar viscolit.

Vremea va intra într-un proces de răcire, care se va resimți la început în regiunile intracarpatice, iar în zilele de sâmbătă și duminică în întreaga țară.

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 0