Cod galben de vânt puternic, până vineri seară. La munte va ninge viscolit

HomeActualitate

Cod galben de vânt puternic, până vineri seară. La munte va ninge viscolit

Administrația Națională de Meteorologie a emis joi avertizări de tip cod galben și cod portocaliu, pentru zone din vestul, nordul și estul țării, joi și vineri, vizând intensificări ale vântului și ninsori viscolite la munte.

Conform meteorologilor, în intervalul joi, 23 noiembrie, ora 14:00 – vineri, 24 noiembrie, ora 18:00 (COD GALBEN), vântul va avea intensificări temporare în Carpații Orientali și în Munții Apuseni cu viteze de 60 – 80 km/h, iar în zona înaltă, rafalele vor depăși 90 – 100 km/h. Din a doua parte a nopții de joi spre vineri (23/24 noiembrie), îndeosebi în masivele montane din nordul țării, temporar va ninge viscolit, iar vizibilitatea va fi redusă. Temporar, vântul va prezenta intensificări și în nordul Crișanei, nord-vestul Transilvaniei și în dealurile subcarpatice ale Moldovei, în general cu viteze de 55 – 75 km/h. Intensificări ale vântului, cu viteze în general de 40 – 50 km/h, se vor semnala local și în centrul și estul teritoriului.

În intervalul joi, 23 noiembrie, ora 22:00 – vineri, 24 noiembrie, ora 10:00 (COD PORTOCALIU), în Carpații Orientali (zona de munte a județelor Suceava, Neamț, Bacău și Vrancea), în general la peste 1.500 de metri, vântul va avea intensificări susținute cu rafale de 110 – 130 km/h, va fi viscol, iar vizibilitatea va fi redusă sub 50 de metri.

 

 

Comentarii

WORDPRESS: 0