Prima paginăSocial

Cod galben de ploi torențiale până sâmbătă seară

Cod galben de ploi torențiale până sâmbătă seară

Dimensiune text

Administrația Națională de Meteorologie a emis vineri o avertizare de tip Cod portocaliu și Cod galben, vizând ploi însemnate cantitativ și instabilitate atmosferică, pentru cea mai mare parte a țării, inclusiv județul Neamț, până sâmbătă seară.

Conform meteorologilor, în intervalul vineri, 18 iunie, ora 10:00 – sâmbătă, 19 iunie, ora 23:00 (Cod galben), în Muntenia, Moldova, Oltenia și în Dobrogea și în cea mai mare parte a Transilvaniei va ploua însemnat cantitativ și vor fi perioade cu manifestări de instabilitate atmosferică. Aversele vor avea și caracter torențial, pe alocuri vor fi însoțite de descărcări electrice și de intensificări de scurtă durată ale vântului. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 20 – 30 l/mp și pe arii restrânse 40 – 50 l/mp. Fenomene specifice instabilității atmosferice se vor semnala pe alocuri și în celelalte regiuni.

De asemenea, în intervalul vineri, 18 iunie, ora 12:00 – sâmbătă, 19 iunie, ora 23:00 (Cod portocaliu), în județele Bacău, Galați, Vrancea, Brăila, Ialomița, Călărași, Buzău, Prahova și în zona de munte a județelor Dâmbovița, Argeș, Brașov și Covasna va ploua abundent și se vor acumula cantități de apă de 40 – 50 l/mp și izolat 60 – 80 l/mp. Ploi abundente vor fi pe spații mici și în celelalte județe din Muntenia și Moldova.

Meteorologii atrag atenția că vremea se va menține în general instabilă până la începutul săptămânii viitoare.

 

 

 

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 0