Prima paginăSocial

Cod galben de ploi torențiale, luni și marți

Cod galben de ploi torențiale, luni și marți

Dimensiune text

Administrația Națională de Meteorologie a emis luni avertizări de tip Cod galben și Cod portocaliu, pentru partea de est a țării, inclusiv județul Neamț, vizând fenomene de instabilitate meteorologică accentuată, pentru zilele de luni și marți.

Conform meteorologilor, în intervalul luni, 5 iulie, ora 10:00 – marți, 6 iulie, ora 12:00 (COD GALBEN), în estul și sud-estul țării va ploua însemnat cantitativ și vor fi perioade cu manifestări de instabilitate atmosferică. Aversele vor avea și caracter torențial, pe alocuri vor fi însoțite de descărcări electrice și de intensificări de scurtă durată ale vântului. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 20-30 l/mp și pe arii restrânse 40-50 l/mp.

În intervalul luni, 5 iulie, ora 12:00 – marți, 6 iulie, ora 10:00 (COD PORTOCALIU), în județele Tulcea, Constanța, Vaslui, Galați, Brăila și în jumătatea de est a județelor Ialomița și Călărași va ploua abundent și se vor acumula cantități de apă de 40-50 l/mp și izolat de peste 60-80 l/mp.

 

 

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 0