Cod galben de ploi însemnate, până luni dimineață

HomeSocial

Cod galben de ploi însemnate, până luni dimineață

 

Administrația Națională de Meteorologie a emis, vineri, o atenționare meteorologică vizând ploi însemnate cantitativ, pentru cea mai mare parte a teritoriului, până luni dimineață.

Conform meteorologilor, de vineri, 16 iunie, ora 18, până luni, 19 iunie, ora 10, în cea mai mare parte a țării, începând cu regiunile vestice, vor fi perioade în care instabilitatea atmosferică va fi accentuată și se va manifesta prin averse torențiale, frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului cu aspect de vijelie şi, pe arii restrânse, căderi de grindină. În intervale scurte de timp sau prin cumulare, se vor înregistra cantităţi de apă care vor depăşi local 15 – 20 l/mp și izolat 40 – 50 l/mp.

De sâmbătă 17 iunie, ora 10, până luni dimineață, la ora 3, multe județe ale țării, inclusiv județul Neamț, se află sub atenționare de tip cod galben vizând ploi însemnate cantitativ. Astfel, în acest interval, în toate zonele de deal și de munte, în centrul și sudul Moldovei, Dobrogea și nord-estul Munteniei, cantitățile de apă vor depăși 30 l/mp și pe arii restrânse 50 – 70 l/mp.

 

 

 

Comentarii

WORDPRESS: 0