Prima paginăSocial

Cod galben de ploi însemnate cantitativ, până sâmbătă dimineață

Cod galben de ploi însemnate cantitativ, până sâmbătă dimineață

Dimensiune text

 

Administrația Națională de Meteorologie a prelungit vineri informarea meteo vizând averse torențiale, răcire a vremii și intensificări temporare ale vântului, valabilă în întreaga țară, pentru intervalul vineri, 22 septembrie, ora 13:00 – sâmbătă, 23 septembrie, ora 21:00.

Conform meteorologilor, în acest interval, în zonele de munte, precum și în Moldova, Dobrogea, estul și nord-estul Munteniei, Transilvania, Maramureș, Crișana și Banat vor fi intervale de timp în care va ploua, iar aversele vor avea și caracter torențial. Cantitățile de apă vor depăși pe arii restrânse 20 – 25 l/mp. Vremea va fi rece pentru această perioadă în toată țara, dar mai ales în regiunile intracarpatice, unde valorile maxime ale temperaturii aerului se vor situa, în general, între 14 și 18 grade. În zona montană înaltă, trecător, precipitațiile vor fi și sub formă de lapoviță și ninsoare. Temporar vor fi intensificări ale vântului în majoritatea regiunilor, cu viteze la rafală de 45 – 55 km/h, iar pe crestele înalte de peste 65 km/h.

De asemenea, de vineri, 22 septembrie, ora 15, până sâmbătă, 23 septembrie, ora 10, mai multe zone din nordul, centrul și estul țării, inclusiv jumătatea de vest a județului Neamț, sunt sub atenționare de tip cod galben vizând cantități de apă însemnate. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, în județele Tulcea, Brăila, Buzău, Galați, Vrancea, Botoșani, Iași, Suceava, Bistrița Năsăud, Maramureș, Covasna și în zona deluroasă și montană a județelor Bacău, Neamț, Harghita, Mureș, Brașov, Prahova și Satu Mare se vor înregistra cantități de apă ce vor depăşi pe arii extinse 25 l/mp şi izolat 50 l/mp.

 

 

 

COMENTARII

WORDPRESS: 0