Prima paginăActualitate

Cod galben de ninsori și viscol, în weekend

Dimensiune text

Administrația Națională de Meteorologie a emis, joi, 2 februarie, o atenționare meteorologică de cod galben de ninsori, intensificări ale vîntului, viscol și polei, în intervalul 3 februarie, ora 10.00 – 5 februarie, ora 20.00.

 

 

Atenționarea meteorologică este valabilă pentru toate județele țării. În intervalul menționat, aria ninsorilor va cuprinde treptat, începînd din sud-vestul țării, toate regiunile. Local, ninsorile vor fi mai abundente, iar stratul de zăpadă nou-depus va depăși 20 de centimetri, în special în zonele de deal și de munte.
Vîntul va avea intensificări temporare, cu viteze mai mari în sud și sud-est, unde rafalele vor depăși 50-60 km/h, iar la munte va sufla tare, cu peste 90 km/h, viscolind sau spulberînd zăpada.

Din dimineața zilei de sîmbătă, local, în regiunile sudice și centrale, precipitațiile vor fi și sub formă de ploaie sau lapoviță și frecvent se va depune polei.

În funcție de evoluția și intensitatea fenomenelor prognozate, Administrația Națională de Meteorologie va actualiza mesajul prin avertizări meteorologice ulterioare.

COMENTARII

WORDPRESS: 0