Cod galben de cantități însemnate de precipitații, ninsori și intensificări ale vântului, sâmbătă și duminică

HomeSocial

Cod galben de cantități însemnate de precipitații, ninsori și intensificări ale vântului, sâmbătă și duminică

Administrația Națională de Meteorologie a emis vineri avertizări de tip Cod galben și Cod portocaliu, pentru sâmbătă și duminică, vizând cantități însemnate de precipitații, ninsori și intensificări ale vântului, pentru zone din sudul, centrul și estul țării, inclusiv județul Neamț.

Conform meteorologilor, în intervalul sâmbătă, 18 noiembrie, ora 8 – 19 noiembrie, ora 10 (COD GALBEN), în jumătatea estică a teritoriului și la munte vor fi precipitații însemnate cantitativ, local de 25 – 35 l/mp și izolat de peste 50 l/mp. Acestea vor fi sub formă de ninsoare la munte și predominant ninsori în cea mai mare parte a Moldovei și în sud-estul Transilvaniei, unde se va depune strat de zăpadă, local consistent. În Dobrogea și în Muntenia vor fi ploi și trecător, în noaptea de sâmbătă spre duminică (18 spre 19 noiembrie), pe arii restrânse lapoviță și ninsoare.

Vântul va prezenta intensificări în sud-vestul, estul și sud-estul teritoriului cu viteze de 55 – 65 km/h. În Subcarpații Moldovei și de Curbură, precum și la munte, temporar va fi viscol, iar rafalele vor depăși 60 – 80 km/h. Pe parcursul zilei de duminică, vântul va continua să aibă intensificări în sud-estul țării și la munte.

În intervalul sâmbătă, 18 noiembrie, ora 14 – duminică, 19 noiembrie, ora 10 (COD PORTOCALIU), local în Carpații Meridionali și în Carpații de Curbură vor fi intensificări susținute ale vântului cu rafale de 80 – 110 km/h, va ninge și va fi viscol iar vizibilitatea va scădea sub 50 metri.

În intervalul sâmbătă, 18 noiembrie, ora 18 – duminică, 19 noiembrie, ora 10 (COD PORTOCALIU), în sudul Moldovei, estul Munteniei și în Dobrogea vor fi intensificări susținute ale vântului cu rafale în general de 85 – 90 km/h, iar în bazinul vestic al Mării Negre, de peste 100 km/h.

 

 

Comentarii

WORDPRESS: 0