Prima paginăActualitateRoman

Coadă pentru cartea de identitate

Dimensiune text

Direcţia Locală de Evidenţă a Persoanelor Roman are zilnic peste 120 de solicitări. Serviciul care funcţionează la Săbăoani, şi pentru comunele Gherăeşti şi Boteşti, are în medie câte 80 de solicitări pe săptămână.

Locuitorii din comunele Săbăoani, Gherăeşti şi Boteşti sunt avantajaţi atunci când trebuie să-şi depună documentele pentru întocmirea sau schimbarea cărţilor de identitate. Aceştia trebuie să se adreseze Serviciului Public Comunitar Local de Evidenţă a Persoanelor (SPCLEP) Săbăoani, un serviciu care funcţionează din luna octombrie 2013. SPCLEP Săbăoani procesează aproximativ 80 de cereri în fiecare săptămână, iar oamenii care depun documentele luni pot ridica actul vineri, fără a sta la rând şi fără a fi nevoiţi să ia bon de ordine, aşa cum încă se întâmplă la Direcţia Locală de Evidenţă a Persoanelor (DLEP) Roman. La SPCLEP Săbăoani lucrează doi funcţionari, care deservesc o populaţie de aproximativ 22.000 de persoane.

La DLEP Roman există, în medie, 120 de solicitări în fiecare zi, aşa cum reiese din rapoartele de activitate ale Direcţiei, pe care primarul Laurenţiu Dan Leoreanu le prezintă presei săptămânal. „În prezent, DLEP Roman operează cu două staţii de preluare a imaginilor pentru cărţile de identitate şi o staţie mobilă. Staţia mobilă este utilizată conform unui grafic stabilit de comun acord de primarul municipiului Roman cu primarii comunelor arondate. De asemenea, schema de personal a mai fost completată cu doi angajaţi, Serviciul de Evidenţă având în prezent zece lucrători, dintr-un total de 18 prevăzut de organigramă, iar la nivel de Direcţie (Stare Civila şi Evidenţă) desfăşurându-şi activitatea 16 angajaţi, dintr-o schemă de personal ce prevede 27 de posturi. Deschiderea Serviciului de Evidenţă din comuna Săbăoani a adus o degrevare pentru Direcţia din Roman cu privire la numărul de solicitări pentru zona deservită de comună, însă, per total, numărul de solicitări către Direcţia Locală de Evidenţă a Persoanelor Roman a rămas ridicat”, a afirmat Constantin Cudalb, purtătorul de cuvânt al Primăriei Roman.

DLEP Roman deserveşte populaţia din municipiu, dar şi din comunele arondate, exceptând localităţile Săbăoani, Boteşti, Gherăeşti şi Români, care au servicii locale.

COMENTARII

WORDPRESS: 2
  • mama omida 7 ani

    in africa mai vezi cozi din astea si numai cand se da de mancare moka…rusinica don primare!!!

    • caramarin 7 ani

      Lasa ca este bine asa, uite asa mai castigam si noi amarastenii un ban,ma pun la ora 5 dimineata la rand si stau pana vine boierul la ora 8 sa-i ofer locul pentru 50 de lei si uite asa suntem amandoi multumiti.stam toata familia, eu am 5 copii,asa ca faceti o socoteala……….