Prima paginăCultural

Clubul Copiilor Roman organizează Festivalul de colinde şi obiceiuri de iarnă „Tradiţii muşatine”

Clubul Copiilor Roman organizează Festivalul de colinde şi obiceiuri de iarnă „Tradiţii muşatine”

Dimensiune text

 

Clubul Copiilor Roman, în parteneriat cu Primăria municipiului Roman, vă invită să participați la Festivalul-concurs judeţean de colinde, tradiţii şi obiceiuri de iarnă „Tradiţii muşatine”, ce va avea loc sâmbătă, 14 decembrie, începând cu orele 09.30, în sala de festivități „Nicolae Manolescu Strunga” a Primăriei Municipiului Roman – proiect județean inclus în CAEJ Neamţ 2019, poziția 43.

„Scopul proiectului este reprezentat de dezvoltarea personală a elevilor în sensul cunoașterii, păstrării și promovării tradițiilor și obiceiurilor de iarnă din comunitatea locală, din județ și din țară, prin antrenarea lor în activități directe și variate ce duc la formarea și afirmarea personalității creatoare, precum și prin stimularea imaginației creatoare și consolidarea cunoștințelor referitoare la aceste sărbători”, precizează organizatorii.

Festivalul se adresează grupurilor de elevi cu vârste cuprinse între 5 și 19 ani, din Palatele Copiilor, Cluburile Copiilor, școlile, liceele și grădinițele din județul Neamț și din țară, ce vor fi împărțiți pe următoarele categorii de vârstă: preșcolar, primar, gimnaziu și liceu. Festivalul va avea două secțiuni: colinde, respectiv tradiții și obiceiuri de iarnă. La secțiunea de colinde, grupurile vor interpreta o colindă la alegere specifică zonei de proveniență sau din repertoriul național, iar la secțiunea de tradiții și obiceiuri de iarnă – un obicei specific sărbătorilor de iarnă sau un program de tradiții și obiceiuri de iarnă.

Informaţii despre participare și înscriere se pot obține la numerele de telefon 0744.507.669 sau 0746.076.740 sau la adresa de e-mail: clubulcopiilor_roman@yahoo.com .

 

COMENTARII

WORDPRESS: 0