Prima paginăRomanSanatate

Clinicile private din Roman, o afacere sănătoasă

Dimensiune text

Anual, clinicile private din Roman înregistrează profituri de sute de mii de lei, de pe urma sănătăţii romaşcanilor.

Unităţile medicale private din Roman sunt afaceri sănătoase. Gândite ca o alternativă pentru sistemul medical public, clinicile private din oraş aduc câştiguri consistente pentru cei care le conduc. Într-un singur an, unităţile medicale private câştigă sute de mii de lei şi ating cifre de afaceri de milioane de lei.

Conform bilanţului contabil pe anul 2014, centrul medical Med Class, care a fost deschis în 2008 şi este situat pe strada C.A. Rosetti, a avut, anul trecut, la o cifră de afaceri de 1.183.740 de lei, un profit net de 311.083 de lei. Numărul mediu de salariaţi la această clinică este 12.

Una dintre cele mai vechi clinici din oraş este Medirom, care a fost înfiinţată în anul 2002. Anul trecut, cifra de afaceri a clinicii a ajuns la 1.420.025 de lei, iar profitul net înregistrat la finalul anului a fost de 138.289 de lei. 14 salariaţi a avut, în medie, anul trecut, clinica Medirom.

Cu numai şapte salariaţi, un alt centru medical din Roman a înregistrat un profit considerabil anul trecut. Este vorba despre Micromedica. La sfârşitul anului 2014, Micromedica a înregistrat un profit net de 216.382 de lei şi o cifră de afaceri de 1.121.149 de lei.

O altă clinică privată pentru analize medicale din Roman este Clinica Sante, care face parte dintr-o reţea naţională. La nivelul întregii ţări, Clinica Sante are filiale în 36 de judeţe, un număr mediu de 456 de angajaţi şi o cifră de afaceri impresionantă, de 49.347.334 de lei. La capitolul profit, în 2014, la nivel naţional, Clinica Sante a înregistrat 7.124.014 lei.

Citește și:   89 de cazuri noi de infecție COVID-19 în Neamț. Care este incidența pe localități în județ

Un centru medical profitabil este şi Central Clinic din Roman, parte dintr-o reţea de clinici care funcţionează şi în Piatra Neamţ şi care are sediul central în Bacău. La nivelul celor trei filiale, clinica a avut, anul trecut, un număr mediu de 53 de angajaţi şi o cifră de afaceri de 2.259.497 de lei. Profitul net obţinut în 2014 a fost în valoare de 208.008 lei.

Fundaţia Medicală „Speranţa Bolnavilor” din Barticeşti este un centru medical la care apelează mulţi dintre romaşcani pentru a-şi face o analiză generală a sănătăţii, dar şi pentru a beneficia de servicii de recuperare medicală. În anul 2014, această fundaţie, care desfăşoară activităţi de asistenţă medicală spitalicească, a înregistrat un profit de 114.611 lei.

De anul acesta, romaşcanii au la dispoziţie o nouă clinică privată pentru efectuarea unor investigaţii medicale, respectiv clinica IMC, situată vizavi de Policlinică. În curând, cel mai probabil de anul viitor, se va mai deschide o nouă clinică, în cartierul Favorit, care se numeşte „Sfântul Nectarie” şi care va oferi servicii medicale de tip spitalicesc.

Partajează articolul
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

COMENTARII

WORDPRESS: 0