HomeActualitateRoman

Ciupercile de pădure nu sunt primite în pieţe

Autorităţile locale atrag atenţia romaşcanilor să cumpere ciuperci doar din zonele autorizate, cum ar fi magazinele sau pieţele.

În această perioadă, patrulele de Poliţie Locală circulă prin oraş pentru a-i alunga pe cei care vând la colţ de stradă diferite produse, inclusiv ciupercile. Doar că şi vânzătorii ambulanţi au învăţat să se ascundă de lucrătorii Poliţiei Locale şi îşi reiau activitatea după ce patrulele pleacă din zonă, mai ales că activitatea este profitabilă, un kilogram de ghebe costând zece lei. „Poliţia Locală şi Poliţia Naţională întreprind acţiuni de combatere a comerţului neautorizat, dar atunci când este sezonul pentru ciupercile de pădure şi numărul comercianţilor neautorizaţi  creşte. Prin intermediul dumneavoastră, atragem atenţia asupra faptului că oricine cumpără ciuperci de pădure de la persoanele care mai apar pe lângă pieţele din oraş riscă să îşi pună viaţa în pericol şi vieţile sau sănătatea celor apropiaţi şi recomandăm evitarea acestor practici”, a declarat Constantin Cudalb, purtătorul de cuvânt al Primăriei municipiului Roman.

În pieţele din municipiu pot fi comercializate doar ciuperci de cultură pentru care a fost obţinut de către producători sau comercianţi avizul fitosanitar, obţinut în urma unui test gratuit care se efectuează de către specialiştii Direcţiei Fitosanitare Neamţ.

Comentarii

WORDPRESS: 2
  • radu 9 ani ago

    Pe principiul acesta propun sa nu mancam nimic din padure, pentru ca poate fi nociv. Totul trebuie consumat cu muult ingrasamant si plastic 🙂

  • Mama omida 9 ani ago

    Da de ce ptr alea DIN padure nu faceti test gratuit??
    …si daca esti prost nu cumperi si gata…de ce sa suffere toti ptr doi,trei fraieri care baga tot in gura!