La sfârşitul lunii se vor finaliza lucrările la triajul central al spitalului. Acesta va fi informatizat şi va avea o garderobă pentru pacienţii care se vor interna. Totodată, va exista şi un punct funcţional de informare.
Conducerea Spitalului Municipal de Urgenţă Roman se apropie de finalizarea a două alte lucrări de renovare necesare instituţiei sanitare. Medicul Cătălina Pălăncianu, managerul interimar al spitalului, a declarat că lucrările de igienizare de la laboratorul de analize s-au încheiat deja, urmând doar să se mai facă recepţia lucrărilor. În fiecare lună, laboratorul beneficiază de fonduri de 1.200 de lei pentru analize gratuite şi compensate, decontate de către casa de asigurări. O altă lucrare importantă care se apropie de final şi care va schimba radical accesul în spital este renovarea triajului central de la parterul instituţiei.
„Aşa cum am făcut la toate lucrările, cum au fost cele de la secţiile Chirurgie sau Ortopedie, vom merge pe teren să vedem dacă mai sunt probleme, astfel ca recepţia să aibă loc după rezolvarea acestor probleme. În ceea ce priveşte triajul central, noi sperăm să fie gata la sfârşitul lunii. Mai urmează să se aducă din Franţa un linoleum special. Ne dorim să fie un triaj cât se poate de funcţional. După ce bolnavului i s-a aprobat internarea, fie că este de la Centrul de Primire Urgenţe, fie de la ambulatoriul de specialitate din cadrul spitalului, el se prezintă în acest triaj, unde se vor introduce pe calculator date din fişa de internare. De asemenea, pacientul poate solicita informaţii, iar registratorul care va lucra acolo va trebuie să ştie exact programul de gardă al medicilor”, a afirmat medicul Cătălina Pălăncianu.
După aceşti paşi, pacientul se va duce la garderobă, unde îşi va lăsa hainele, apoi va fi însoţit pe secţie de către un infirmier. Numărul aparţinătorilor care vor să însoţească pacienţii va fi redus. La triajul central, personalul va lucra în două ture, dimineaţă şi după-amiază, nefiind asigurat, încă, şi un schimb de noapte.
Comentarii
La punctul de informare va trebui afisat si mercurialul „atentiilor” pentru portar, infirmierul care te conduce ,liftier si pt cel care iti schimba lenjeria , precum si cotatia prestatiilor uzuale:schimbarea pansamentului, injectia de zi si cea de noapte, perfuzia etc.Sper ca nu aflati o noutate ca TOATE ACEASTE COSTA si ca nu veti primi chitanta .
:)))))))))))))))
DE ACORD, SABINA! SI MIZERIILE ASTEA SE PETREC DOAR IN SPITALUL DE LA ROMAN!! Numai aici esti lasat cu zilele sa zaci pe pat fara sa se uite la tine pentru ca nu ai fost atent cu cine trebuie, fara tratament… Si sa va feriti de toalete!!! Mai iei de acolo inca zece boli pe langa cea cu care ai venit la spital…