Cinema în aer liber, luni, la Școala de Artă „Sergiu Celibidache”

HomeCultural

Cinema în aer liber, luni, la Școala de Artă „Sergiu Celibidache”

 

 

O echipă de tineri entuziaști din cadrul proiectului Roman3D, desfășurat de KULT Hub, s-a gândit să acopere lipsa unui cinematograf în oraș, printr-o colaborare inedită cu reprezentanții One World Romania, în cadrul proiectului One World Romania la Școală. Astfel, luni, 13 august, la Roman va fi proiectat documentarul „Planeta Petrila”, al regizorului Andrei Dăscălescu. Proiecția se va desfășura în curtea Școlii de Artă „Sergiu Celibidache” din Roman, de pe strada Bogdan Dragoș, nr. 91, de la orele 21.00. Vor fi 150 locuri pe scaun și cine va dori poate veni cu pătura proprie pentru spațiul verde. Parteneri locali: Primăria Municipiului Roman, KULT Hub, Școala de Arta „Sergiu Celibidache” Roman.

„Peste vară, One World Romania la Școală se mută la curte și pregătește filme care vorbesc din diferite perspective despre schimbările care se întâmplă în lume și despre cele pe care ni le dorim: schimbări ale orașelor, clădirilor, structurilor sociale, ale oamenilor și ideilor, schimbări care ne privesc și pe care le putem influența”, se arată în descrierea evenimentului de la Roman.

„În Petrila, un oraş minier din Transilvania, un fost miner devenit artist şi activist se foloseşte de artă şi absurd pentru a opri autorităţile locale să demoleze clădirile istorice ale celei mai vechi mine din ţară. Scopul său nu este doar să salveze istoria şi identitatea oraşului natal, ci şi să găsească noi metode pentru a împiedica destrămarea comunităţii locale. Evenimentul de la Roman, se va bucura de prezența regizorului Andrei Dăscălescu, care va oferi, după terminarea proiecției, un cadru pentru întrebări, curiozități și răspunsuri, publicului”, mai precizează organizatorii pe pagina evenimentului de la Roman.

 

PLANETA PETRILA | Andrei Dăscălescu | România | 2016 | 80 min

 

 

 

 

Comentarii

WORDPRESS: 0