Cine sunt AGA-manii romaşcanilor

HomeActualitate

Cine sunt AGA-manii romaşcanilor

 

noul consiliu local 06 copyCa de fiecare dată după ce se alege un nou Consiliu Local, unii consilieri locali sunt propuşi să preia funcţiile de membri în Adunările Generale a Acţionarilor (AGA) şi Consiliile de Administraţie ale instituţiilor din subordine. La Roman, este vorba de trei instituţii, toate funcţiile de AGA-mani fiind remunerate, dar nu semnificativ. Cine sunt norocoşii aflaţi în continuare.

Astfel, ca reprezentanţi ai Consiliului Local Roman în Adunarea Generală a Acţionarilor a SC Municipal Locato Serv Roman sunt desemnaţi următorii consilieri locali: Andrei Fron şi Bogdan-Costinel Andrieş – de la PNL şi Daniel-Laurenţiu Vasiliu – PSD. Andrei Fron şi Bogdan Andrieş au ocupat funcţii în AGA Locato şi în mandatul anterior. Începând din acest an, conform declaraţiilor conducerii municipiului, AGA-manii de la Locato nu mai sunt retribuiţi pentru munca prestată, iar înainte de această decizie câştigau în jur de 300-500 de lei pe an.

Ca membri în Consiliul de Administraţie (CA) din cadrul Spitalului Municipal de Urgenţă Roman au fost nominalizaţi: Ovidiu Bojescu –  reprezentant al primarului şi consilierii Lucian Pascariu – PNL şi Iulia Havrici-Tomşa – PSD. Și în mandatul anterior, Ovidiu Bojescu şi Iulia Havrici-Tomşa au ocupat aceste funcţii, iar în locul lui Lucian Pascariu a fost viceprimarul Lucian Micu, acesta fiind, în schimb, declarat incompatibil de Agenţia Naţională de Integritate tocmai pentru ocuparea simultană a funcţiei de viceprimar şi cea de membru în AGA la Spital. Lucian Micu câştigase, anul trecut, ca membru în CA la Spital circa 509 lei, în timp ce Iulia Havrici a câştigat în 2015 în total 880 lei. Cu alte cuvinte, indemnizaţia lunară este undeva la 50-70 de lei.

Ovidiu Bojescu, administrator public, a fost propus pentru a reprezenta Consiliul Local al municipiului Roman şi a exercita competenţele şi atribuţiile acţionarului în cadrul Adunării Generale a Acţionarilor la Compania Judeţeană ApaServ. Anul trecut, consilierii judeţeni care făceau parte din AGA ApaServ câştigau şi 1.700 de lei pe lună, dar dinainte de alegeri s-a stabilit reducerea indemnizaţiei la compania de apă la 100 de lei pe lună.

 

Comentarii

WORDPRESS: 0